Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg viser meg selv fra crappy sider. Livet mitt provoserer ingen

Styleconnection snakker om bloggsuksessen, forholdet til Dennis og kjærligheten til leserne i Det store intervjuet.

(SIDE2): Kristin Gjelsvik heter hun, jenta bak Styleconnection og vinner av to priser under årets Vixen Blog Awards. Bergensjenta som signerer nesten hvert eneste blogginnlegg med «love you all» og som er 45 minutter for sen til intervjuet - fordi hun måtte blogge først. Til slutt kommer hun løpende inn døra på Joe & the Juice, litt anpusten, men smilende.

- Sorry, sorry, sorry! Jeg må bare kjøpe litt mat, så er jeg klar, sier hun, før hun forsvinner. Fem minutter senere er hun tilbake med en kaffe, juice og en sandwich.

- Jeg skal aldri bare ha en kaffe, vet du. Sånn er det alltid, jeg må ha alt sammen, smiler 28-åringen.

Denne uka har vært spesielt travel for Kristin, som stakk av med to priser under Vixen Blogg Awards: «Årets livsstilsblogg» og «Beste outfit of the day». Dermed ble hun den eneste bloggeren som fikk anerkjennelse både fra juryen og leserne.

- Det er fantastisk stort å få stemmer fra begge kanter. Jeg er så fornøyd, det er helt fantastisk, sier hun.

Leserne takker henne

Bloggen hennes er like mye en moteblogg som en livsstilsblogg. Den skiller seg ut, både i innhold og design. Full av farger og liv, akkurat som Kristin selv.

- I Norge blir man fort en del av saueflokken. Alle norske jenter er veldig like. Og for all del, man skal få gå med det man føler seg komfortabel med, jeg har ingen problemer med at noen vil være beige eller ensfargede. Men det er viktig at noen gjør det mer akseptabelt å skille seg ut, mener hun.

For det er akkurat det Kristin brenner for: Å skape aksept for å være annerledes. Selv uttrykker hun seg mye gjennom måten hun kler seg på, og i fjor lanserte hun sin egen kleskolleksjon.

- Jeg bestemte meg for å gunne på og satset alt jeg hadde. Og det gikk kjempebra. Nå lager jeg det jeg har lyst på, og det man ikke får tak i ellers. Noe som ikke er inspirert av en catwalk eller som er sånn «omg, dette er trendy».

Leserne elsker det. De kjøper klærne hennes og synes det er gøy å skille seg litt ut. Noen sender melding til Kristin og sier at hun har hjulpet dem med å tørre å være seg selv. Da blir hun glad og stolt, fordi det er akkurat det hun vil oppnå.

- Jeg føler at jeg og leserne mine kan endre et noe twisted motebilde. Eller, det er ikke det. Men i Norge kan det være vanskelig å skille seg ut. Vi har janteloven og man skal helst følge strømmen. Jeg tror det er kjempeviktig at jeg og leserne mine prøver å påvirke det, slår hun fast.

Hun som ga litt faen

Men Kristins liv har ikke alltid vært like fargerikt og spennende som det er i dag. Hun er ei ekte Bergensjente, som vokste opp på Nesttun og elsker byen sin. Men hun var aldri spesielt glad i skolen, og tror de fleste av hennes tidligere klassekamerater ville beskrevet henne som «hun der rebelske som ga litt faen».

- Jeg var ikke guds beste barn. Jeg hadde gode venner, men havnet i et skeivt miljø.

Plutselig tar Kristin et par sekunders pause, noe som er uvant for ei som prater på inn- og upust.

- Jeg tror ikke jeg vil utdype det mer, men du kan si det sånn at det var spesielt det siste året på ungdomsskolen som var tøft. Da var jeg ikke på en god plass i livet.

Da Kristin var 18 kjøpte hun leilighet med kjæresten. Hun hadde ingen interesse for å studere, så hun begynte å jobbe på ONLY i Bergen. Paret kjøpte seg bil, fikk felles økonomi og hadde det greit. Men for Kristin var «greit» aldri godt nok.

- Jeg begynte livet mitt i feil ende. 18 år og samboer, men jeg hadde ikke fått levd livet mitt noe særlig. Det var trygt og greit, men det ble bare en vane. Til slutt var det ikke noe kjærlighet igjen mellom oss, og da var det bare å vente på følelsen av at man var klar for å gå videre, forteller hun.

Kristin og kjæresten holdt sammen i syv år. Da gjorde paret det slutt, solgte leiligheten og Kristin flyttet til Oslo.

- Nå skulle jeg starte livet, sier hun og ler.

På det tidspunktet hadde hun jobbet seg langt oppover i ONLY-systemet og ble tilbudt stillingen som såkalt «retail manager» for hele Norge. Kristin takket ja og ble deres yngste retail manager noensinne. I tillegg begynte hun å blogge.

Fant kjærligheten på Paradise Hotel

Et par år senere fikk Kristin en melding på Facebook. «Takk for at du har meldt deg på Paradise Hotel.» Eller noe sånt. Kristin husker ikke, hun husker bare at hun lo og ringte venninna si, som måtte innrømme at hun sto bak påmeldingen.

- Vi lo oss ihjel. Men så ringte de meg senere og spurte om jeg ville være med på casting. Jeg tenkte at det ikke kunne skade, så jeg dro. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli med videre.

Men slik ble det altså. Da Kristin fikk tilbud om å bli med til Mexico måtte hun tenke seg om, før hun bestemte seg for å takke ja.

- Jeg tenkte: Okei, dette kan fucke opp hele livet ditt. Eller det kan åpne noen dører. Jeg var 25 år, voksen og hadde masse ambisjoner. En tid på TV kunne være springbrettet til det jeg ville drive med.

I ettertid kan man trygt si at Kristin hadde rett. Paradise Hotel åpnet mange dører, ikke minst når det kom til bloggen og kleskolleksjonen hun lanserte i 2014. Men Paradise åpnet også døren til kjærligheten, og til en forelskelse Kristin ikke visste fantes.

- Ja, der møtte jeg Dennis. Hvem hadde trodd det? Jeg ville ikke innrømme at jeg falt for ham. Han var en fem år yngre bartender fra Stavanger. En player som sikkert hadde høvlet over hele jævla Rogaland, sant?

Kristin ler. Tar en slurk juice og en bit av sandwichen. Når man prater så mye går det sent med spisingen. Så setter hun seg tilbake i stolen.

- Men han er mannen i mitt liv.

Gjort det slutt 20 ganger

I dag bor hun sammen med Dennis i en leilighet på Grünerløkka. De har hatt en del «traumatiske tider», som hun sier selv.

- Ja, det er et lidenskapelig forhold. Vi har vært mye on and off, sikkert gjort det slutt 20 ganger. Men nå er vi der vi skal være, smiler hun.

For ei som hadde vært i et forhold relativt blottet for lidenskap i syv år, så var overgangen bare deilig.

- Jeg visste ikke at det var sånn det skulle føles. Dennis og jeg er så like, men likevel så ulike. Han er leken og gal i hodet sitt, og det liker jeg. Samtidig har han noen vanvittig gode verdier, han er en snill og god fyr. Også ser han bra ut i tillegg, ler hun.

Aldri grønne smoothies

I skrivende stund ligger Styleconnection på fjerdeplass på blogg.no. Bloggen har mellom 10-20.000 lesere daglig, de fleste er jenter mellom 16 og 22 år.

- Tenker du mye på at du skal være et godt forbilde?

- Ja. Vi som er toppbloggere i Norge har et ekstremt stort ansvar, i hvert fall når det kommer til det med kroppspress. Der kan vi påvirke ganske mye, mener Kristin.

Kristin skriver aldri om trening eller kosthold. Hun kommer aldri til å legge ut innlegg av type «slik får du bikinikroppen». Du vil aldri få treningstips eller bilder av grønne smoothies hos Styleconnection. Det interesserer henne ikke, og hun tror ikke leserne vil lese om det heller.

- Hos meg skal folk få slippe hysteriet. Det skal bare være et happy sted hvor du klikker deg inn for å få litt inspirasjon, og en avkobling fra en ellers overfladisk og stressende verden.

Ingen netthets

På bloggen deler Kristin alt. Hun forteller om krangler med kjæresten, legger ut bilder av seg selv når hun akkurat har våkna og sier ting som det er. Hun snakker til lesernes som om de er gode venninner som sitter i samme rom som henne. Det skaper en fortrolighet og en stemning som folk ønsker å komme tilbake til.

Derfor er kommentarfeltet nesten blottet for netthets.

- Det er ingenting å ta meg på. Dette er meg, liksom. Helt usensurert. Hvis man skal fremstille livet sitt så vanvittig perfekt så vil det provosere mange, da blir du et lett offer for netthetsen. Alle vet at livet ikke er en dans på roser, så jeg prøver ikke å skape noe som ikke er der, sier hun.

I Bloggerne slipper hun TV-seerne enda tettere på. Vi får se alt, og det liker Kristin. Hun viser gjerne fram kranglene med Dennis, og hun deler gjerne de grå hverdagene med det norske folk.

- Jeg viser meg selv fra crappy sider. Livet mitt provoserer ingen. Folk kan godt være uenige med meg, men det er bare fint.

Ser gjennom fasaden

Selv leser hun nesten ingen blogger. Hun holder seg oppdatert, men det er ingen som fanger interessen hennes nok til at hun må innom hver dag. Hun bryr seg ikke mye om konkurrentene. I stedet er hun opptatt av å gjøre sin egen greie.

- Fotballfrue har jo 100.000 lesere. Tenker du ikke at du vil dit?

- Nei, det viktigste er å være tro mot sitt eget materiale og sin egen person. Fotballfrue har sin greie, hun har trening og kosthold. Og hun legger sjelen sin i det, hun har superfine bilder og sikkert et mer voksent publikum enn meg. Men hun fremstiller livet sitt som veldig perfekt, mener Kristin.

Hun tror Fotballfrue har tre type lesere: De som elsker henne, de som drømmer seg bort i hennes verden og de som bare leser bloggen hennes for å gjøre narr av henne.

- Det er skummelt å streve etter et liv som andre har. Ingen har det sånn som Fotballfrue fremstiller seg selv. Med småbarn og alt mulig, det er running ass og oppkast. Det kommer man ikke utenom og jeg klarer ikke å se på Fotballfrues verden som realistisk.

I stedet oppfordrer Kristin alle til å fokusere på seg selv. Man kan håpe og drømme om ting, men da må man også jobbe for det, mener hun.

- Tror du ikke leserne dine ønsker seg ditt liv?

- Jo, kanskje det? Men igjen, jeg viser et realistisk bilde. Mitt liv er ikke uoppnåelig. Jeg var bare en vanlig bergenser som jobbet i klesbutikk og hadde et dårlig forhold. Du former livet ditt selv, avslutter hun.

LES OGSÅ:Sjekk bloggernes egne festbilder

OG:I sminkepunken til: Styleconnection

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken