Gå til sidens hovedinnhold

Blogger: - Ingen vil ha disse veskene lenger

Dette blogginnlegget har fått veskedebatten til å blusse opp igjen. – Utrolig synd, mener kjendisblogger.

(VIXEN): Du husker kanskje det stormet rundt den amerikanske designeren Michael Kors tidligere i år da flere norske og internasjonale moteeksperter gikk ut mot de populære veskene. Nå blusser veskedebatten opp igjen.

LES OGSÅ: Se bloggbildene som fikk Instagram til å koke

Dødens kyss

Den såkalte veskedebatten dukket opp i media tidligere i år da Business Insiders Ashely Lutz mente at Michael Kors hadde mistet statusen som et av de kuleste motemerkene.

LES OGSÅ: H&M Studio: Dette mener mote-Norge om trendkolleksjonen

Hun viser til industriekspert Robin Lewis som skriver på sin blogg at popularitet er et dødens kyss for trendy motemerker som Michael Kors, og trekker frem Juicy Couture, Jordache og Coach som andre eksempler på merker som også har lidd samme skjebne.

- Ikke veldig spennende

Flere kjente fjes i motebransjen i Norge, blant dem stylist og modellagent Amar Faiz og moteblogger Line Langmo, gikk ut mot det som omtales som norske kvinners favorittveske.

LES OGSÅ: Bli med på toppbloggernes garderobesalg

- Personlig synes jeg ikke veskene til Michael Kors er veldig spennende, og synes de ser litt harry ut, sa Langmo til MinMote i forbindelse med veskedebatten tidligere i år.

Kong Halvor: - Interessant og litt trist

Som en brannfakkel i veskedebatten publiserte blogger Halvor Harsem bak bloggen Kong Halvor innlegget 10 tips til hva du kan gjøre med Michal Kors-veskene dine som blant annet inkluderte å kaste de på peisen, bruke de som isolasjon og gi de til kjæledyr som kaniner eller hamstere. Nå er innlegget hentet opp igjen – til glede for nye lesere, og veskedebatten er i gang igjen nå som innlegget spres som ild i tørt gress på sosiale medier.

- Jeg synes massesuggesjon blant mennesker og spesielt kids er ganske interessant – og litt trist. Jeg kan ingenting om vesker, men har registert Michael Kors, og har hele tiden hatt en ekte følelse av at dette er stusselige greier. Litt som Moods of Norway – brukeren blir på en måte merket, og det er vanskelig å kvitte seg med det stempelet. Litt som da jeg var 12 år og brukte FUBU-bukser. De sitter fortsatt på meg, selv om jeg ga dem bort til Hassan for over nesten 15 år siden, sier Kong Halvor til VIXEN, og fortetter;

LES OGSÅ: Se bloggsamarbeidene vi aldri glemmer

- Innlegget er skrevet som en påminnelse om hvor viktig individualismen er, selv i de tunge tenårene. At Michael Kors er en kynisk veskeprodusent som misbruker både stillingen sin og sitt eget navn, er også en del av budskapet. Jeg linket det på nytt i går fordi jeg så en venninne – hun er 24 år gammel – med Michel Kors-sko. Da skjønte jeg at det var på tide med en påminnelse.

Lei av harrystempelet

Blogger Chioma Anugweje kjent fra Bloggerne på TV 2 Bliss forteller til VIXEN at hun er lei av at alle gjør narr av motemerket.

- Jeg skjønner at Halvor er ironisk til en viss grad, men jeg skjønner ikke hvorfor det er Michael Kors-veskene man alltid skal tulle med og si at de er utrolig harry. Er det fordi det er «billige» designervesker? Jeg ser ikke at man snakker om andre designervesker som Chanel eller Mulberry på den måten?, spør bloggeren, som synes det er synd at veskene har fått harrystempel.

LES OGSÅ: Acne får bloggkritikk: – De drar det altfor langt

- Det er synd hvis folk selger veskene sine nå bare fordi de liksom har fått et «harrystempel». Da skjønner jeg egentlig ikke hvorfor du kjøpte vesken, likte du den egentlig ikke så godt til å begynne med da? Jeg kan forstå at man kan vokse fra en veske, stilen utvikler seg og da liker man kanskje ikke ting man likte før. Men hvis grunnen til at du har sluttet å bruke vesken er fordi andre folk sier den er harry, er det utrolig synd. Jeg er veldig glad i mine Michael Kors-vesker og -lommebøker, og kommer ikke til å slutte å bruke dem bare fordi noen der ute synes de er harry.

Hva synes du om Michael Kors-veskene? Si din mening i kommentarfeltet under.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken