(SIDE2:) Rett før jul i 2012 trodde Marna Haugen og da forlovede, komikeren Ørjan Burøe at de skulle ha barn igjen. Det viste seg ikke å stemme. Istedenfor et foster, oppdaget legene cystisk vev i livmoren til Marna.

- Kreft er noe andre får, skrev Marna Haugen på bloggen komikerfrue.no.

Da Marna ble forespurt om å være med i «Bloggerne», ble sykdommen en del av bildet på TV. I denne episoden av «Bloggerne» er Marna Haugen på Radiumhospitalet for å få sin siste, og til da sterkeste, cellegiftkur. Hun er synlig veldig spent.

- For hver cellegiftkur jeg tar, blir jeg veldig sliten, og kroppen klarer ikke å hente seg igjen før man skal begynne på en ny kur igjen. Så for hver kur blir det verre, sier Marna Haugen i episoden.

- Dette er ikke et skryteskjema

På bloggen sin, komikerfrue.no, blogget Marna om hvordan det var å få beskjed om at cystisk vev var ondartet, og hvor vanskelig det var å ta innover seg at hun var alvorlig syk.

- Det er litt rart å gå i korridorene her, fordi du ikke klarer å tenkte at du er syk selv,. Det er så mange som har det verre enn en selv. Så jeg føler at jeg ikke skal påberope meg retten til å være syk. Og så må man hente seg inn, og tenke at jo, det er jeg, sier hun.

Hun vil heller ikke vedkjenne seg hvor sliten hun er.

- Dette er ikke et skryteskjema, sier nå ektemannen Ørjan Burøe da Marna krysser av på kun 2 på hvor slapp hun er.

- Jeg tror jeg egentlig var i en fornektelsesprosess, sier Marna Haugen til Side2 om sykdommen.

- Jeg er fra en gårdslekt. Faren min gikk rundt med blindtarmbetennelse i en uke og gjorde ingenting før den sprakk. Jeg har omtrent ikke sykefravær og er jeg borte fra jobb, har jeg dårlig samvittighet. Jeg er oppdratt med gode gener , sier Haugen.

Å slippe TV-serien «Bloggerne» inn, var en avgjørelse hun tok først da hun visste at hun kom til å bli frisk. Det var også først da at hun valgte å dele historien sin på bloggen.

Gjorde det til et prosjekt

- På den måten ble det et prosjekt rundt det hele, og det var til god hjelp for meg, sier hun.

I kveldens program ser vi også kjæresten Ørjan Burøes reaksjoner. Han legger ikke skjul på at det har vært tøft.

- Jeg har aldri vært redd for noe, bare redd for å miste noen, skrev han på Facebook da kjæresten valgte å blogge om kreftfunnet.

- Vi burde kanskje være gladere, men vi er bare litt slitne nå, sier han i kveldens program.

Tross at hun visste det ville gå bra da episoden ble spilt inn, sier Marna Haugen at hun gruer seg til å se søndagskveldens episode av «Bloggerne» som hun ikke har sett.

- Det blir tøft å skulle gå gjennom det en gang til, sier Marna Haugen.

Bloggerne ser du på TV 2 Bliss søndager klokken 20.00