HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=I9EO2XTFtX8tVRuAz_LYPEpCsXhPmShWHlwwCxWEddyiJFLgMlVWk5uV3GKGVNdFhiP7YLVsCtX_-5NfRoj7DZP_M5WJseiUXh2i7gRoJsFXB9qMJ2kCPYomz3-vU_rRW8aClKQYyT8&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(SIDE2): Å se enten bloggere, kjendiser eller vanlige mennesker få utført skjønnhetsbehandlinger som botox og restylane er på vei til å bli hverdagskost.

Onsdag skrev vi om hvordan åpenhet rundt dette med botox og restylane har ført til endringer i bransjen. Både positivt og negativt.

LES MER:- Ser ikke på injeksjoner som underholdning for en tredjepart

I TV2-serien «Bloggerne» har to av seriens hovedpersoner, Marna Haugen og Sophie Elise Isachsen, valgt å la seg filme under behandling. De to har også blogget om skjønnhetsbehandlingene.

I søndagens episode av Bliss-serien er dettoppbloggeren Sophie Elise Isachsen (19) som står for tur.

Reagerer på hva som regnes for å være et «godt forbilde»

I serien forteller hun at hun synes det er bedre å være åpen om hva man har gjort, og bli sett på som et dårlig forbilde, enn å prøve å fremstille seg som «naturlig» og dermed skape urealistiske idealer.

Les også: - Ikke nesa som ga bedre selvtillit

- Nå som jeg endelig er litt fornøyd, føles det som om jeg ikke får lov til å være det. Fordi jeg er «falsk», og har operert meg fornøyd. Om noen kommenterer at jeg ser fin ut, er det alltid noen som sier «men hun har jo operert seg».

- Jeg skulle ønske jeg hadde gjort som de fleste andre kjendisere og toppbloggere, og løyet om det. Jeg skulle ha sagt at jeg ikke hadde fikset på noe, og at jeg var helt naturlig, så kunne andre fått et urealistisk syn på hvordan de skal se ut naturlig, for det er tydeligvis det som er et godt forbilde her i Norges land, sier hun sarkastisk.

- Fuck folk

Hun synes et er feil å skulle lyve, for å så bli sett på som et godt forbilde.

- Vil dere ha en skole i hvordan bli et godt forbilde?, spør hun.

- Det er «no no» å fikse på noe. Du skal ikke ha extensions, selv om du har det. Du har ikke tatt restylane, selv om du egentlig har det. Du skal ikke telle kalorier, selv om du gjør det. Der har du et godt forbilde.

- Jeg kan si det sånn; Jeg har tatt restylane, jeg har tatt botox, jeg har operert nesa og puppene. Der har dere det. Jeg er 18 år, og har gjort så mye. Jeg er et dårlig forbilde. Men alle andre som har gjort det samme som meg, og ikke sier det, de er et godt forbilde. Fuck folk…

- Trenger ikke bli duckface

I forrige episode var det komikerfruen Marna Haugen som valgte å ta med seerne og leserne på prosessen.

Dette valgte hun å gjøre for å synliggjøre at man kan få resultater som er naturlige – og langt i fra ekstremtilfellet som gjerne kalles «duckface».

-Jeg er selv utdannet utpleier, og arbeider i bransjen. Jeg synes det er viktig å vise at kosmetiske injeksjoner kan gjøres på en naturlig og fin måte – du trenger ikke å bli duckface. Hvis jeg ikke hadde vist at det går an, hadde ingen sett det. Det var formålet mitt, sier Haugen til Side2, og legger til:

- Det er mange du møter mange hver dag som har gjort små korrigeringer, men personen er fornøyd med det, og mest sannsynlig legger du ikke merke til det heller.

Sunnmøringen valgte å få injisert restylane i leppene i forkant av bryllupet sitt, men forteller til Side2 at dette ikke er noe hun har for vane å gjøre.

-Jeg bytter litt på. Nå har jeg ingenting. Men for bryllupet ville jeg ha fine lepper, og det fikk jeg.

Ber bloggere utvise varsomet

Tone Hove Skjelbostad ved Forbrukerombudet ber bloggere, uansett om innlegget er merket godt som reklame eller ikke, om å være varsomme når det gjelder omtale av slike behandlinger.

- Kommersielle bloggere som markedsfører seg til en ung målgruppe være sitt ansvar og påvirkningskraft bevisst og utvise varsomhet med hva de markedsfører på bloggen sin. Og de bør også tenke på at barn og unge har vanskelige for å gjennomskue reklame, slik at bloggerne må ta ansvar for å gi klar og tydelig informasjon slik at reklamen fremstår som reklame, sier Skjelbostad til Side2.

- Når du blogger eller viser frem slike operasjoner på TV, er du bevisst på hvilke signaler det sender, og til hvem?

- Jeg har en voksen målgruppe, så jeg ønsket at dette skulle være informativt. Jeg tar så klart tar den vurderingen før jeg legger ut slike innlegg. Poenget var at jeg ville vise hvordan det kan gjøres. Det er den kosmetiske hudpleieren sitt ansvar å ivareta kundene sine. Kommer du til en som bare kjører på og fyller på så mye at det ikke er fint, er det viktig for meg å vise at slikt ikke henger på greip, sier Haugen.

«Bloggerne» ser du søndag på Bliss. Klokken 20.00.