Gå til sidens hovedinnhold

Blondiner er mer aggressive

Har et sterkere konkurranseinstinkt enn brunetter, mener forskere.

(SIDE2:) Om blondiner har mer moro, kan vel debatteres. Men de har i alle fall et sterkere konkurranseinstinkt i forhold til andre damer.

Det mener forskere nå å ha bevist, skriver BBC.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Ifølge forskerne så er det fargen i seg selv og ikke den medfødte hårfargen som teller. Om du altså velger å være falsk blondine, vil du ha minst like stor effekt som om du er naturlig blond.

Det er The University of California som har studert 156 kvinnelige studenter.

LES OGSÅ: Blondiner vs brunetter

Lyshårede kvinner viser en nærmest krigersk innsats for å få det som de vil og førte seg oftere med en større selvsikkerhet.

Prinsessefaktoren
Årsaken er denne; blonde kvinner er vant til å få mer oppmerksomhet. Svært mange av blondinene som var med i undersøkelsen led av «prinsessefaktoren». Det vil si at de var vant til å bli behandlet spesielt fra de vår små og at de ikke var klar over at det var en forskjell mellom dem andre kvinner.

Men det ga dem en selvsikkerhet som gjør at de synes det er mer naturlig å søke større utfordringer.

Selv om blondinene er mer krigerske, er de imidlertid mindre gira på å ta igjen på en fysisk måte. Dette fordi de er mer redde enn brunetter og rødhårede kvinner for å rote til sitt eget utseende, skrivre UCLA.

Tjener mindre
Likevel er det en fare å være blondine også. Prinsessefaktoren kan gå begge veier, mente forskerne.

For tross for at de kanskje hadde et morsommere sosialt liv, var deres mørkhårede og rødhårige venninner minst like gode når det kom til å gjøre karriere. Faktisk var det slik at de som ikke var blondiner også tjente mer i gjennomsnitt enn de lyshårede.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken