Spillet

Bloody Mary også kjent som Mary Worth blir sett på som et spirituelt spill. Det handler om å tilkalle en ond og hevngjerrig heks ved å stå foran et speil inne på et mørkt bad.

Man må tenne et stearinlys og plassere det inne på badet. Deretter skal man se inn i speilet og si «Bloody Mary» tre ganger. Hvis ikke noe skjer sies det at man skal snurre rundt tre ganger og så se inn i speilet igjen. Kun de modigste tørr å prøve ut dette.

Det sies at å tilkalle Bloody Mary kan få fatale konsekvenser:

  • Øynene dine vil bli revet ut
  • Man vil få kloremerker over hele kroppen
  • Man forsvinner sporløst og vil bo i et speil for alltid
  • Å se Bloody Mary sitt skrekkfulle ansikt i speilet
  • Man blir gal
  • Man faller død om på stedet

Obs: Det finnes flere ting å si foran speilet: «Jeg stjal din baby Bloody Mary», «Jeg drepte din baby Mary Worth» og «Jeg tror på Mary Worth».

Historien

Det er vanskelig å si hvilken historie eller legende som er sann ettersom det er mange forskjellige varianter som har kommet gjennom årene. Den mest fortalte sier at Mary Worth var en heks som levde av svart magi for flere hundre år siden. Når hun ble funnet, henrettet de hun.

Den neste historien er litt mer moderne – En dame var involvert i en fatal bilulykke, og hennes ansikt var fylt med arr. Hun døde. Det sies at dette er ansiktet som vil dukke opp i speilet.

Man tror at opprinnelsen av navnene Bloody Mary og Mary Worth kommer fra karakterer gjennom sann historie. Mary I, Dronning av England, eller Mary Tudor, som hersket under ”Tudor-perioden” var vanligvis kjent som Bloody Mary. Hun fikk dette kallenavnet etter flere episoder i hennes 5 år som dronning, hvor hun hadde henrettet mennesker på forferdelige måter, for å så brenne de etterpå. Hun var samtidig uegnet til å få barn etter å ha gjennomgått to ulykker mens hun var gravid.

Det er herfra ”Jeg stjal din baby Bloody Mary” og ”Jeg drepte din baby Mary Worth” kommer fra.

(Kilde: www.greatsite.com/timeline-english-bible-history/queen-mary.html )

En av legendene

Hun levde dypt inne i skogen i en liten hytte, og solgte urtemidler for å overleve. Folk som bodde i landsbyen utenfor skogen kalte henne Bloody Mary og mente hun var en heks. Ingen turte å krysse den gamle kjerringa i frykt for alt det forferdelige hun kunne forårsake deres landsby.

En dag begynte de små jentene i landsbyen å forsvinne, en etter en. Ingen klarte å finne ut hvor de tok veien. Flere familier lette i skogen, i lokale bygninger og alle hus, men det var ingen tegn til de savnede jentene. Noen av de modigste i landsbyen hadde til og med tatt turen til Bloody Mary’s hus i skogen, for å se om hun hadde tatt jentene. Bloody Mary nektet, og sa at hun ikke visste noe angående forsvinningene. Menneskene som hadde snakket med Bloody Mary hadde uansett notert at hun så yngre ut enn til vanlig. Naboene var mistenksomme, men kunne ikke finne noe bevis for at det var heksen som hadde tatt deres unger.

Så kom natten da datteren til Miller reiste seg fra sin seng og gikk ut, følgende en fortryllet lyd som ingen andre kunne høre. Kona til Miller hadde tannpine, så hun satt på kjøkkenet i det datteren forlot huset. Hun ropte etter sin mann og fulgte etter datteren. De prøvde å holde datteren tilbake, men hun fortsatte å dytte dem vekk. Sakte gikk hun lengre og lengre vekk fra landsbyen.

Det kom desperate skrik fra Miller og hans kone som vekket naboene. Flere kom for å hjelpe. Plutselig skrek en skarpsynt bonde mens han pekte mot et sterkt lys som kom fra utsiden av skogen. Et par landsmenn gikk mot lyset og fikk øye på Bloody Mary, som sto ved siden av et eiketre. Hun glødet av overnaturlig lys mens hun pekte sin tryllestokk mot Millers datter.

Landsmennene grep sine gevær og høygafler og løp mot heksa. Da Bloody Mary hørte alt oppstyret avbrøt hun trolldommen og flyktet inn i skogen. Den skarpsynte bonden hadde ladd sitt våpen med sølvkuler i tilfelle heksen noen gang skulle komme etter hans datter. Han siktet.. og skøyt. Kulen traff Bloody Mary i hofta slik at hun falt ned på bakken. De sinte landsmennene sprang bort til heksa og bar hun tilbake til landsbyen hvor de bygde et stort bål før de brant henne.

Mens hun brant, skrek Bloody Mary en forbannelse mot landsbybeboerne. Hvis noen nevnte hennes navn foran et speil, skulle hun sende sin ånd for å hevne seg for hennes forferdelige død.

Etter at hun hadde blitt drept dro noen av landsmennene til hennes hus i skogen, der fant de umarkerte graver hvor de unge jentene hadde blitt myrdet. Bloody Mary hadde brukt deres blod til å gjøre seg selv yngre.

Fra denne dagen ville det være idiotisk å bruke Bloody Mary sitt navn foran et speil i et mørkt rom. Det sies at hun vil rive din kropp i filler, og dra ut din sjel. Sjelen din vil hun brenne akkurat slik som hennes egen ble, og man vil bli fanget i speilet for alltid.

(Kilder: www.scaryforkids.com/bloody-mary-legend/ & www.castleofspirits.com/bloodymary.html )

(Kilde: http://americanfolklore.net/folklore/2009/10/bloody_mary.html )