(SIDE2): For bare to uker siden meldte Side2 at Blur var nær en gjenforening.

Les:- Blur gjenforenes i 2009

Nå bekrefter konsertarrangøren Live Nation at britpop-legendene skal spille i Hyde Park, London 3. juli neste sommer, melder NME.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Føles riktig
Siden gitarist Graham Coxon forlot bandet under innspillingen av «Think Tank» i 2003, har det vært stille rundt Blur. Men vokalist og låtskriver Damon Albarn har hele tiden funnet nye prosjekter for å holde seg i aktivitet. Men nå har pipa fått en annen lyd.

- Det føltes bare riktig igjen. Av en eller annen grunn føler vi at det er noe for oss å gjøre igjen, og at vi ikke er fullstendig ubrukelige eller poengløse. Vi har en grunn til å eksistere, sier Damon Albarn.

- Som å sykle
Gitarist Graham Coxon sammenligner det nært forestående comebacket med å sykle.

- En del av meg tror det er som å sykle, og at det bare er å skru opp volumet og alt vil funke bra. Men en annen del av meg er veldig forsiktig, så jeg ønsker ikke å skrive noe manus, sier Coxon.

A-Team?
Den festglade bassisten Alex James, som i de siste årene har jobbet som journalist og osteprodusent, trekker paralleller til 80-tallsserien «A-Team».

- Det blir litt som når gutta i «A-Team» gjenforenes. Vi må bare bryte ut Dave (trommeslageren Dave Rowntree, som har jobbet som politiker) først, ler han.

Rykter om flere konserter
Selv om sommerens opptreden i Hyde Park er den eneste som er bekreftet av Live Nation, ryktes det at Blur også skal spille på festivaler som Glastonbury til neste år.

- Vi kommer garantert til å spille konserter andre steder enn London, sier Damon uten å spesifisere hvilke planer bandet går svanger med.