Gå til sidens hovedinnhold

BMV mister arbeid for 40 mill

Det spanske verftet som bygger fregattene for Forsvaret har kansellert bestillingene på modulene til den femte fregatten hos BMV Laksevåg

- Det er ikke vi som har stanset arbeidet slik det fremstår i pressen i dag. Vi har fått en kansellasjon av en bestilling, forteller Magnus Stangeland som er styreleder i foretaket.

- Vi er en underleverandør og har nå fått beskjed fra det spanske verftet om at de ikke ønsker modulene til den femte fregatten som en følge av den konflikten som er oppstått mellom Forsvaret og verftet Navantia.

- For oss utgjør dette en ordre på bortimot 40 mill, men på grunn av det gode markedet i øyeblikket vil det ikke bli noe problem for oss å finne nye oppdrag. Markedet koker, sier Stangeland som forteller at man på Laksevåg og i Austevoll er opptatt med forskjellige reperasjonsarbeider samtidig som det første offshore skipet som er kontrahert av Ellen Forland (79) kommer hit fra Polen ved årskiftet. Grovarbeidet gjøres der nede og utrustingen og ferdigstillelsen vil skje her.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken