Bo

Slik styler du boligen din for salg

(istock)

Det er ikke nødvendig å følge interiørtrendene når du skal selge bolig.

Mange bruker enorme beløp på oppgradering og innredning før de skal selge boligen. Det er enklere enn du tror og det trenger ikke å gå på bekostning av en tom lommebok.

Fullfør påbegynt oppussingsarbeid

Du trenger i prisippet ikke å påta deg store oppdrageringer av boligen før salg, men dersom du har påbegynt noe oppussingsarbeid, bør du definitivt fullføre det. Halvferdige bolige gjør ikke et bra inntrykk hos kjøpere og oppnår som regel lavere pris. Det kan imidlertid være en god investering å ta et ekstra malestrøk der det trengs, men det er ikke nødvendig hvis du har frisket opp veggene for en liten stund tilbake.

Det er en del ting du bør ta hensyn til når du skal gjøre boligen klar for salg. Her er noen gode tips som kan gi deg et superhjem for lite penger.

Boligekspert Karianne Amlie er partner i Aktiv Grønland/Bjørvika og er kjent fra Boligjakten på TV3.

Personlig og smakfull presentasjon

- En typisk trend i bransjen er å fremstille boligen med en diskrét og standardisert innredning, med få spor av at boligen faktisk er i bruk. Konsekvensen av å ha en nøytral og upersonlig presentasjon er at boligen drukner blant en mengde av andre tilsvarende annonser. Mens mange i bransjen undervurderer klargjøringsbehovet før fotografering, ser vi heller en strålende effekt av å legge sjela i å presentere boligen med stor vekt på dens aller beste sider. Boligsøkerne ser nesten kun på annonsenes bilder, og derfor er det viktig å sørge for at de virkelig stjeler deres fulle oppmerksomhet, forteller boligekspert Karianne Amlie, partner i Aktiv Grønland/Bjørvika og kjent fra Boligjakten på TV3.

Få boligen til å skille seg

- Stadig flere benytter seg av stylingfirmaer for å presentere boligen på best mulig måte, men dersom de primære møblene i boligen er stilfulle og godt anpasset, så trenger man ikke nødvendigvis å ansette en boligstylist, fortsetter Karianne Amlie.

Eiendomsmegleren presiserer at et hjem handler ikke nødvendigvis om parketten på gulvet eller flisene på badet. Det handler om å leve seg inn i den hverdagslige bruken av boligen og stemningen man kan skape. Dette innebærer å krydre boligen med litt levende stemning. Dette kan du få til med å få kjøkkenet for eksempel å fremstå som et hyggelig rom å lage mat i - dekk bordet på et appellerende måte, med en åpen kokebok, friske urter og fargerike råvarer, i tillegg til en rykende kjele på kokeplaten. Her er det kun kreativiteten som kan sette grenser.

Unngå sterke farger

Et viktig tips er å unngå sterke farger på vegger og på interiørartikler. Lyse farger og sobre nyanser av blått og grått passer de fleste rom. De gir et lunt og minimalistisk utganspunkt og med simple og stillfulle møbler, vil du kunne få et enkelt og funksjonelt prep over boligstylingen. Dype og litt brente farger er på vei tilbake i interiørbildet. Prøv samtidig å ikke overdrive med fargepaletten slik at du får til et smakfult resultat. Bruk gjerne farger som fremhever boligen og dens potensial i steder for å skjule den.

Hvis du vil holde interiøret lyst og luftig, kan du tilføre litt varme farger i form av grønne vekster. Store planter er inn for tiden, og de er med på å skape ro og balanse i hjemmet.

Møblenes plassering er essensielt

Du bør sørge for at overflødige møbler, personlige eiendeler og gjenstander er ryddet bort. Dette får boligen til å fremstå som romslig og luftig, og gir potensille kjøpere muligheten til å se seg selv boende der. Du bør tenke på møblenes plassering og lage tydelige soner i rommene. Tenk først og fremst på hvordan du kan gjøre boligen mest attraktiv for potensielle kjøpene, og ikke hva som er praktisk i hverdagen. En god plassering av møblene synliggjør mest mulig av gulvarealet, som igjen gjør rommet større og luftigere. Bruk av speil på vegger vil også gi en forstørrende effekt- dette er ofte kjærkomment i en liten gang eller en smal stue.

Husk at kjøpere er glad i å titte og åpne skuffer og skap, så sørg for at de ikke er overfylt med gjenstander og nips. Du skal fjerne en god del møblement og personlige eiendeler, men husk likevel at det som er igjen skal skape en koselig atmosfære.

Du skal selge en drøm

Kjøpelysten styres i større grad av følelser. Din hovedoppgave er å skape en fremtidig drøm og en ettertraktet livstil som du vil tilby boligkjøpere.

- Det finnes ingen konkret oppskrift på hva som kan få enhver bolig til å skille seg ut. En bolig har en unik identitet, og har derfor sin egen unike og optimale oppskrift på hva som kan fremheve disse verdiene. Men hovedsakelig handler det om å legge stor innsats i å skape levende bilder som skiller seg ut i mengden. Da erfarer vi at interessen og responsen for boligen er høyere. Når man som boligkjøper ser en boligannonse som trigger emosjonelle følelser og visualiserer en etterlengtet boligdrøm, sitter pengene løsere i budrunden noe som gjør det mulig å drive prisen enda høyere, legger Karianne Amlie til.

Boligstylingen før visning og fotografering handler om at boligen skal være et hjem flere vil trives i. Det er ikke nødvendigvis det mest moderne interiøret som vil inspirere en kjøper, men det vil den unike atmosfæren og livsstilen du klarer å formidle.

Flere saker

Annonse

- Norge bryter EØS-reglene

- Norge bryter EØS-reglene

Lokale særkrav gjør bussene dyrere: - Vondt å se på

Lokale særkrav gjør bussene dyrere: - Vondt å se på

Dette skal du se etter på visning

Dette skal du se etter på visning

Slik lever du livet når barna flytter ut

Slik lever du livet når barna flytter ut

Lurt å være på SeMinBolig.no

Lurt å være på SeMinBolig.no

Bruker bolignettverket SeMinBolig.no for å oppnå drømmepris

Bruker bolignettverket SeMinBolig.no for å oppnå drømmepris

Dette gir deg økt verdi på boligen før salg

Dette gir deg økt verdi på boligen før salg

Hvor mye ble nabohuset solgt for?

Hvor mye ble nabohuset solgt for?

QUIZ: Kan du alle begrepene i en boligannonse?

QUIZ: Kan du alle begrepene i en boligannonse?

Test dine kunnskaper om boligord.

Slik kan du gjøre et godt hyttekjøp

Slik kan du gjøre et godt hyttekjøp

Nordmenn kjøper hytter som aldri før.

10 tegn på at det er på tide å finne fram hagemøblene

10 tegn på at det er på tide å finne fram hagemøblene

Få den fineste balkongen eller hagen nå.

Dusjkabinett eller dusjhjørne?

Dusjkabinett eller dusjhjørne?

Slik velger du riktig dusj.

Stue og kjøkken under åpen himmel

Stue og kjøkken under åpen himmel

Trenden er tydelig. Husets nyeste rom har ofte grønne vegger, men ikke noe tak.

Det er en dårlig idé å kjøpe bolig i 2016

Det er en dårlig idé å kjøpe bolig i 2016

7 grunner til å IKKE kjøpe bolig i år.