Gå til sidens hovedinnhold

- Rolling Stones er ferdige

Bob Dylan vil ikke lenger være «Like A Rolling Stone»...

(SIDE2): Den usedvanlig spreke 67-åringen Bob Dylan, som nylig spilte for et fullsatt og andektig Oslo Spektrum, er snart plateaktuell med «Together Through Life». Og i den sammenheng har den ellers så mediesky legenden latt seg intervjue på sin offisielle hjemmeside.

Disser Stones
Dylan, som i sin tid skrev den udødelige klassikeren «Like A Rolling Stone», tar seg god tid og snakker om alt fra den nye plata til Barack Obama og overraskende nok, gamlekara i The Rolling Stones.

- Hva synes du om Stones?

- Hva jeg synes om dem? De er vel ferdige, er de ikke?

- De gjennomførte en enorm turné i fjor. Kaller du det å være ferdig?

- Jeg sier ikke at de ikke har fortsatt som band, men de trenger Bill Wyman. Uten ham er de et funkband. De er ikke det ekte Rolling Stones før Bill er tilbake, sier Dylan før han legger til hvor enorm respekt han har for Mick, Keith og de andre.

- The Rolling Stones er virkelig det beste rock & roll-bandet i verden, og det vil de alltid være. De vil også være det siste. Alt som skjedde innen musikk etter dem kan spores tilbake til Rolling Stones. Metal, rap, punk, new wave, poprock og så videre. De var de første og de siste, og ingen har noensinne gjort det bedre, skryter han.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Obama er som en fiksjonell karakter
Bob Dylan er, som mange andre i underholdningsbransjen, fascinert av Barack Obama og hans person. Og i intervjuet diskuterer den tidligere protestsangeren hvilket inntrykk han har fått av USAs nye president etter å ha lest Obamas bok «Dreams Of My Father».

- Han er som en fiksjonell karakter, men han er ekte. Moren hans er fra Kansas, mens faren er en afrikansk intellektuell. Det er så usannsynlig at disse to menneskene skal møtes og forelske seg, sier Dylan.

- Tror du han vil bli en god president?

- Jeg aner ikke. Han vil nok gjøre sitt beste. De fleste av karene som blir valgt til president kommer inn med de beste intensjoner, og forlater stillingen som slagne menn. Lyndon B. Johnson, Richard Nixon, Bill Clinton og Harry Truman er alle gode eksempler på dette. Du vet, det er nesten som om de alle flyr litt for nært solen og blir brent, synser han.

- Politikk er underholdning
Bob blir av mange kalt en talsmann for sin generasjon, men den tilårskomne herremannen virker fortsatt ikke å være spesielt interessert i å bekle rollen.

- Politikk er underholdning. En sport. Det er for de striglede og velkledde. Festløver. Politikere er utskiftbare. Politikk skaper fler problemer enn det løser, og det kan virke mot sin hensikt. Den virkelige makten ligger hos noen få utvalgte mennesker, og jeg tror ikke de har titler, sier Dylan kryptisk.

Les hele intervjuet her

«Together Through Life» slippes 27. april.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken