Megler Ole Marius Løberg hos Eiendomsmegler1 er fornøyd med prisen på Bodin gamle prestegård i Bodø. Han har heller aldri før solgt en eiendom for så mye. Det skriver Avisa Nordland.

Takst på 2,8 millioner
Taksten på landbrukseiendommen på 128 dekar er 2,85 millioner kroner. Tidligere i år var det visning på eiendommen. Etter visningen haglet budene inn.

- Jeg er ikke helt sikker på hvor mange budgivere det var. Men mener det var snakk om 12-14 budgivere, sier Løberg til Avisa Nordland.

Da de passerte fem millioner kroner var det kun to stykker igjen. Til slutt fikk den ene tilslaget på 7,75 millioner kroner.

Ga seg på 4 millioner
Daglig leder Frode Hansen hos Eiendomsmegler1 påpeker at det er snakk om en landbrukseiendomseiendom. Derfor var taksten såpass lav.

- Eiendommen har slikt sett liten verdi i dag. Men området hvor selve Bodin gamle prestegård, bårdstua og låven befinner seg, er ei perle, sier Hansen til Avisa Nordland.

Han påpeker at det er veldig spesielt at budene går så langt.

- Men så var det ekstremt mange budgivere. Vi var også nødt til å bruke to meglere under salget, sier han.

De aller fleste budgiverne falt av på mellom 4,0 og 4,5 millioner kroner. Mens to altså fortsatte til en fikk tilslaget på nesten åtte millioner kroner.

Gullgruve?
Med litt flaks, kan også kjøpet bli ei gullgruve i framtiden. I dag er eiendommen regulert til landbruksformål og konsesjonsbelagt. Men dersom de nye eierne klarer å få regulert om eiendommen og flystripa blir flyttet slik at støygrensene endres, vil prisen på eiendommen skyte i været.

- Vil vel da snakke om en verdi på mellom 40 og 60 millioner kroner. Men i dag er det lite relevant, sier Hansen.

Eierne
Det var familien Berntsen som solgte eiendommen. Det er fortsatt uvisst hvem kjøperne er og de skal for tiden være på ferie. Det er også uvisst hva de nye eierne skal gjøre med eiendommen.

Bobestyrer Finn Ove Smith påpeker at det dreier om et døsbo.

- Den er regulert til landbruksformål. Det er årsaken til at taksten er på 2,8 millioner kroner, sier Smith til Avisa Nordland.

- Vil de nye eierne forsøke å få eiendommen regulert om?

- Det vet jeg ikke, svarer Smith.

De nye eierne av den gamle prestegården, med adresse Rishaugen, må nå søke om konsesjon for å overta. Det er landbrukskontoret i Bodø kommune som avgjør om kjøp kan godkjennes. En eventuell omregulering av eiendommen vil ta lang tid og kan også ha et usikkert utfall.

I mars fortalte selgerne Bodil Berntsen og søskenbarnet Gullbjørg Karlsen til AN at drømmen for dem er at ny eier kanskje vil bygge et vertshus og et konferansessenter på stedet. I går var Bodil Berntsen utilgjengelig på telefon. Og Gullbjrøg Karlsen henviste videre til Finn Ove Smith for kommentarer.

Les flere artikler fra Avisa Nordland her

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)