Gå til sidens hovedinnhold

Boikotter Gwen Stefani

Fotokrav gjør at norsk presse dropper Gwen Stefani-konserten.

En passasje i fotokontrakten fra Gwen Stefanis management gjør at norsk presse dropper å dekke konserten tirsdag kveld.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det er punktet om at Stefanis management skal forhåndsgodkjenne hvilke bilder som kan brukes til nettpublisering som skaper reaksjoner.

- Vi skal redigere VG
- Det er vi som skal redigere VG, ikke managementet til Gwen Stefani, sier VGs fotosjef Gisle Oddstad til NA24 Propaganda.

Han sier de forsøker å få lempet på kravet i kontrakten.

- Vi kan leve med at artistene forsøker å beskytte sine merkevarer, og at vi ikke kan selge bildene videre gjennom Scanpix. Det vi ikke kan leve med er at andre prøver å bestemme hvordan vi skal dekke dette redaksjonelt. Vi forsøker å få bort kravet rundt nettpublisering, hvis ikke dekker vi ikke konserten, sier Oddstad.

- Tar avgjørelsen i døra
Dagbladets fotosjef Jon Terje Hellgren Hansen sier de kommer til å ta avgjørelsen om de skal dekke konserten eller ikke rett før konsertstart.

- Vi jobber med å få fjernet dette kravet. Hvis vi lykkes dekker vi konserten, hvis ikke gjør vi det ikke. Det er bare Dagbladet som skal få redigere Dagbladet, sier Hellgren Hansen til NA24 Propaganda.

Heller ikke Side 2 skal dekke konserten.

- Side 2 anmelder ikke konserten med Gwen Stefani grunnet uakseptabel fotokontrakt fra plateselskapet, skriver nettstedet i en forhåndssak.

Har du et medietips, ta kontakt med NA24 Propaganda

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler