Tippeligaens 26. runde er ferdigspilt, og runden som ble startet med Vålerengas 3-0-seier over Viking fredag ble mandag kveld avsluttet med at bunnlaget Start slo Brann 3-1 på Sør arena.

TV 2 Sporten

TV2 Sporten/altomfotball.no har André Muri og Bojan Zajic på rundens lag.

Her er det ingen beskrivelser av spillernes prestasjoner, men Muri får karakteren 6 og Zajic får karakteren 8, hvilket er mest av alle på rundens lag.

Rundens mål?

Zajics første scoring mot Viking er også nominert til rundens mål hos TV2. Leserne stemmer på hvilken kandidat de synes var best.

Stem på Zajics scoring her

Dagbladet

Tomålsscorer Bojan Zajic er naturlig nok på rundens lag og får også betegnelsen Rundens spiller i Dagbladet. Veigar Páll Gunnarsson er også på rundens lag.

Bojan Zajic - 8
Fantastisk i den fremskutte rollen mellom Vikings midtbane og forsvar. Fantastisk 1-0-scoring, og setter sitt andre fra straffemerket mot slutten.
Dette er første gang Zajic er på rundens lag i Dagbladet denne sesongen. Han er også eneste spiller som får karakteren 8 denne runden.

Veigar Páll Gunnarsson - 6
Målgivende stuss til Bojan på 1-0. Har smarte bevegelser og flere gode avslutningsforsøk. Deriblant et skudd Berre setter returen på.
Dette er sjette gang Gunnarsson er på rundens lag i Dagbladet denne sesongen.

Zajic er også "miniprofilen" i Dagbladet tirsdag.

Bojan Zajic er kanskje den aller mest populære Vålerenga-spilleren i Klanen, og statusen ble ikke lavere etter oppgjøret mot Viking. Etter 7 minutter lot han teknikk kompensere for fart på en stuss i bakrom, før han banket kula i krysset fra 16 meter. Og etter 79 minutter lurte han landslagskeeper Rune Jarstein feil vei fra 11-meteren, skriver Dagbladet.

VG

VG har kun Zajic på rundens lag.

Bojan Zajic - 7
Fungerer VIF-angrepet best med Zajic i den offensive rollen bak spissen? Mot Viking hadde han en nydelig avslutning etter stuss. Sikker på straffe.
* Flest målpoeng (7+5) av alle Vålerenga-spillerne
Dette er tredje gang Zajic er på rundens lag i VG denne sesongen.

Annen statistikk

VG kan også fortelle at Lars Hirschfeld er på andreplass under oversikten "keeperformen", med en redningsprosent på 76. Sogndal-keeper Kenneth Udjus har reddet 78 % av skuddene han har fått mot seg, men har også sluppet inn tre tabbemål. Hirschfeld har kun sluppet inn ett tabbemål, i følge avisen.

Vålerenga har scoret 15 av 37 mål i år på dødball, det er syvende flest dødballmål i Tippeligaen. Haugesund (23 av 47) og Rosenborg (20 av 59) har flest mål etter dødball dødballer.

Vålerenga leder den mindre flatterende oversikten "råtassen". Laget har pådratt seg 387 frispark så langt i sesongen. Dette har endt i 49 gule kort og ett rødt kort, skriver VG.

Serieleder Molde er ligaens beste bortelag, og har tatt 25 poeng på 13 kamper på fremmed gress. Vålerenga er nest best på bortebane, med 20 poeng på 13 kamper. På formtabellen (siste seks kamper), er Vålerenga også nummer to med fem seiere og ett tap. Odd Grenland leder, ett poeng foran Vålerenga, med fem seiere og en uavgjort i samme periode.

Nettavisen har foreløpig ikke publisert sin artikkel for runden, vi oppdaterer her så snart den er publisert.