Ole Lindgreen blei født inn i en strengt kristent hjem på Amager i København i 1938. Det var absolutt ingenting som tyda på at det skulle bli jazzmusiker av gutten som vokste opp i den danske hovedstaden under krigen, men vår mann ville det annerledes. Fessor, som de fleste dansker kjenner han som, og som har fått tilnavnet fordi han allerede som guttunge brukte briller og ikke fordi han har noen form for akademisk bakgrunn. Det har han nemlig ikke; Fessor er en sjøllært musikant som gjennom 65 år har skapt musikalske glede både i Danmark og i en rekke andre land kloden rundt.

Til tross for en delvis lammelse i deler av ansiktet for noe år siden, så har Fessor fortsatt sitt livsverk: å spre jazz og livsglede så ofte og så mye han bare greier. Denne biografien forteller oss hvilket enormt jazzmenneske vi fortsatt har med oss og hvilken enorm anseelse han nyter over store deler av jazzkloden.

Fessor falt i jazzgryta som ung. Sammen med en skolekamerat hørte han "Walkin´and Talkin´Boogie" med Sammy Price og Vic Dickenson på Voice of America og da var det gjort. Livsløpet var lagt! Boka, propert ført i pennen av musikeren Søren Frost og forfatteren Thomas Vilhelm, tar oss på et lettlest vis gjennom Fessors spennende musikalske og personlige livsløp.

Trombonisten, eller basunisten som det heter på dansk, Fessor har spilt med "alle" og "alle" har spilt med han. Han har vært åpen for en rekke sjangre etter at han begynte med den tradisjonelle jazzen. New Orleans, som han har besøkt mange ganger og spilt mye i, har betydd veldig mye. Second line, rhythm and blues - der banjoen blei et fremmedelement, kom raskt inn i bildet og modernister som Ray Anderson og Steven Bernstein har Fessor også fungert helt utmerket sammen med. Fessor har også jobba mye med popmusikere, blant andre Kim Larsen og Gasolin´.

Boka er full av historier og anekdoter og sier mye om hvordan Fessor blir møtt og oppfatta både av medmusikere og av publikum: som en historieforteller både gjennom sitt instrument og verbalt. Dessuten er familie og venner intervjuet i tillegg til at en rekke både danske og internasjonale kolleger kommer med sine personlige hilsener.

Boka er rikt illustrert med bilder fra store deler av Fessors liv og karriere pluss en rikholdig diskografi med innspillinger fra 1956 til 2021.

For et liv Ole "Fessor" Lindgreen har levd og hvilken musikalsk gledesspreder han har vært. Gammel dansk har aldri smakt bedre - og det har alltid smakt godt.