Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Elling - den nye sjefsbloggeren

I sokkelleiligheta på Grefsen i Oslo skjer det ikke så mye. Jo forresten, en ny sjefsblogger er født der - ingen ringere enn Elling.

Det er ikke mange måneder siden Ingvar Ambjørnsen tok oss med på ei lesereise sammen med Elling: "Ingen kan hjelpe meg". Der møtte vi Elling som bokanmelder - en strålende og annerledes sådan. Åpenbart har Elling, en av de seineste tiåras viktigste litterære figurer her hjemme, andre kvaliteter også og her får vi møte bloggeren med meninger om mangt og mye.

Disse 40 ganske korte tekstene, det er jo blogginnlegg, må vite, har Ambjørnsen skrevet mellom 2013 og 2020. I utgangspunktet hadde han vel ikke tenkt at de skulle ut i bokform, men heldigvis ombestemte hans seg eller lot seg overtale. Uansett var det en riktig og klok avgjørelse.

Elling tar seg den frihet å skrive om hva som enn faller han inn, det være seg matretter som har fulgt han hele livet - og her skal det være margarin og ikke smør, om Gro Harlem Brundtland - noe annet skulle tatt seg ut -, om ting som opprører han i nyhetsbildet og om at Yoko Ono har surfa på John Lennon lenge nok nå.

Alt dette og mer til serverer radarparet Ambjørnsen og Elling oss med med masse humor og mye klokskap. Mange har kanskje tenkt at Elling er en smule retardert, men til tross for at han er en einstøing så har han mye livsklokt å melde.

Ingvar Ambjørnsen har vært særdeles produktiv i det siste. Når kvaliteten på produksjonen ligger på et nivå som hele tida hører hjemme der oppe så er det intet mindre enn veldig hyggelig. Nå har bokanmelderen Elling fått assistanse av den nye sjefsbloggeren Elling også. Hva blir det neste?