Harry Hestad sleit ofte med, av alle, Mjøndalens Bjørn Krangnes. Ellers herja han med de fleste både i inn- og utland. Harry Hole sliter som kjent med helt andre ting, men hjertet hans er alltid varmt og om det er det eller alkoholen som til enhver tid går vinnende ut er jo det store spørsmålet. Enn så lenge har hjertet vunnet en knapp seier - gjerne på overtid.

Denne gangen møter vi han i Los Angeles der han virkelig vil gi alkoholen sjansen til en endelig seier. Ei eldre, noe forsoffen og ensom skuespillerinne som har satt seg i bunnløs gjeld til narkofolket skal sørge for ekstraomganger nok en gang.

Det fører til at Harry blir lokka tilbake til Oslo for å ta seg av privatetterforskninga av to drap. Det er milliardæren Markus Røed som via sin advokat hyrer inn Harry for å renvaske seg - han er nemlig sterkt mistenkt for å stå bak drapa.

Harry setter sammen ei lita gruppe som blir politiets «konkurrenter» og det er mange av de vi kjenner fra HH-universet som bidrar, inkludert den kreftdøende psykologen Ståle Aune - fra sjukesenga på Radiumhospitalet.

Røed har sagt ja til alle Harrys økonomiske krav og narkokartellet over there har gitt Harry ti dager på seg til å betale Lucilles gjeld - ellers er hun å anse som historie.

Det skjer sjølsagt mye på disse ti dagene Flere drap gjør saken bare mer og mer intrikat - som vanlig. Med sitt strålende språklige driv, evne til å gjøre handlinga stadig vanskeligere å nøste opp i og med sitt sedvanlige finterepertoar, muligens inspirert av Harry Hestad, så spiller Nesbø Harry Hole så god som bare Harry kan være på sitt beste.

Sjølsagt kommer Harry i mål også denne gangen - noe annet skulle forresten tatt seg ut. Denne gangen trodde jeg jeg visste hvem som som var morderen faktisk ei god stund før siste side - noe jeg har trodd ved flere anledninger tidligere også. Og gått på trynet. Denne gangen stemte mitt tips faktisk, uten at det har gått ut over storyen.

Nok en gang er nemlig både Harry Hole og Jo Nesbø i storform - de har spilt hverandre gode nok en gang!