Morten Øen debuterte allerede i 1990 og har siden gitt ut elleve diktsamlinger og sju romaner. Til tross for det er dette mitt første møte med hans penn. Det har avgjort frista til gjentakelse.

"Boogaloo" kunne like godt vært kalt Proud Boys og da skjønner vel mange hvor Øen tar oss med. Som sistnevnte reaksjonære gruppering så er også Boogaloo av det samme slaget.

Øen tar oss med til bygda Ulvstupelv i Telemark og til en familie med resurssterke medlemmer og noen dysfunksjonelle. De er hellig overbevist om at vi alle er på vei mot undergangen. Familien Ulvstuplende har forberedt seg på alle mulige slags vis på at alt går til helvete og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Øvrigheta har blitt lurt trill rundt, men etter hvert begynner hele fantasien å slå sprekker.

Morten Øen forfører med elegant språkbeherskelse og imponerer med fantastisk research. Det er et tankevekkende og skremmende scenario han drar opp for oss. Med det som har skjedd med og rundt Trump i USA, og i en rekke andre land også, som bakteppe, så ser vi at vi det vokser fram reaksjonære bevegelser og miljøer som vi kanskje kunne smile av tidligere, men som vi nå må ta på største alvor.

Det er dette stygge scenarioet Morten Øen gjør oss svært så oppmerksom på, men heldigvis gjør han det med store doser humor og en finesse i språket som gleder hele veien.

Dette har altså vært mitt første møte med Morten Øen. Det blir definitivt ikke det siste.