Gå til sidens hovedinnhold

Bøkene du leser i sommer

Jo Nesbø og Anne B. Ragdes nye bøker er allerede trykket opp i henholdsvis 160.000 og 100.000 eksemplarer.

(SIDE2): Jo Nesbøs «Snømannen» topper salgslistene landet rundt. Den siste Harry Hole-boka ble gitt ut i juni og er allerede pakket ned i diverse feriekofferter.

LES OGSÅ: Her er sommerens storselger

Forlaget har trykket opp 100.000. I tillegg har de solgt 60.000 via bokklubber. Dette er helt enestående tall for Aschehoug forlag, som 24. august også slipper Unni Lindells «Honningfellen» der etterforsker Cato Isachsen behandler en ny krimgåte.

For Nesbø betyr dette ifølge Dagbladet en inntekt over sju millioner, om man regner med pocketsalget.

LES NESBØ-INTERVJU: - Snømannen er den skumleste

Imponerende norsk sommer
Det er en imponerende slippliste for lesehester denne sommeren. Karin Fossums «Den som elsker noe annet» og som er den åttende romanen om Konrad Sejer får panegyriske anmeldelser fra kritikerne.

Førsteopplaget på 7000 ble revet vekk. Det samlede opplaget er foreløpig på 12.000, men her kan det fort bli flere opplag utover sommeren.

Det er Anne B. Ragdes overraskende treer-bok i serien «Berlinerpoplene» og «Eremittkrepsene» som har stått for det største forhåndssalget.

«Ligge i grønne enger» har et opplag på 100.000.

Dragesuksess fortsetter
- Det går så det suser, sier markedssjef Elisabeth Steen i Oktober forlag til Side2. Ragdes tredjebok kommer 9. august.

Av de utenlandske salgsbombene i sommer forventer Schibsted store ting av oppfølgeren til «Drageløperen». Khalid Husseinis «Tusen strålende soler» er foreløpig trykket i et opplag på 50.000 eksemplarer.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler