Gå til sidens hovedinnhold

1,6 mill. over takst for 60-tallsstandard

Kjøper må belage seg på ytterligere én million i oppussingskostnader for rekkehuset på Nordberg.

NORDBERG: – Vi opplever nærmest litt desperasjon hos mange interessenter, da det er svært få slike objekt for salg i bydelen, samtidig som flere boliger har blitt solgt før visning, sier Martin Ommundsen i Aktiv Eiendomsmegling.

Les også: Leieprisene til himmels i Groruddalen

Sprek budrunde

Den aktuelle boligen var taksert til 5 millioner. Allerede etter privatvisninger kom det inn bud over takst, men selger ventet til etter siste ordinære visning. Det skulle vise seg lurt. Etter en, ifølge megleren, «sprek» budrunde, endte salgssummen på 6,6 millioner.

Boligens på 91 kvm p-rom/129 bra, er fra 1963, og har standard deretter, ifølge Ommundsen. Oppgradering av bad, kjøkken, alle overflater, vinduer, strøm og rør må påregnes.

Del på Facebook

Potensial

– Over 72.000/kvm må da være ekstremt, selv på Nordberg?

– At prisene på Nordberg er høye, og at boliger med en så attraktiv beliggenhet er svært salgbare om dagen er ikke noe nytt. Vi opplever at det er svært mange interessenter i dette prissjiktet. Noe av grunnen til den høye salgssummen sammenliknet med takst, skyldes også potensialet i boligen. Kjelleren er ikke innredet, sier Ommundsen, som innrømmer at prisen er stiv.

Men det er ikke bare Nordberg som er populært i Nordre Aker. dittOslo har nylig skrevet om en leilighet på Lofthus og et rekkehus på Kringsjå som begge gikk langt over millionen over takst.

Slik forholdet mellom tilbud og etterspørsel er nå, mener han likevel dette er en naturlig utvikling.

– Det skal litt til for å dempe etterspørselen, sier han.

Interessert i bolig? Les mer på vår Bolig i Oslo-side!

Les også:
Sven fra Oslo tok det siste bildet av isbjørnen Knut

Østeuropeere slo seg ned i låve på Kjelsås
Oppsal-gutter skal hente baller for landslaget