*Nettavisen* Nyheter.

- Beordret til Røkke-ja

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Frps lokale representant i Asker fikk instruks fra sentralt hold om å si ja til Kjell Inge Røkkes byggeplaner.

07.07.05 10:51

Da Akershus fylkesting behandlet Røkkes byggeplaner på Konglungen i Asker tirsdag, argumenterte Fremskrittspartiet sterkt for hensynet til det lokale selvstyret. Sentrale politikere burde ikke burde blande seg inn i noe som bør være kommunens egen avgjørelse, var argumentet.

Nå viser det seg at sentrale Frp-politikere øvde press på Asker Frps lokale representant for å innvilge byggesøknaden. To timer før Frp-politiker Knut Auke i Asker gikk inn ti møte der byggsøknaden ble behandlet 15. juni, fikk han klar beskjed om å «ta riktig avvgjørelse», skriver VG.

Klager
Auke reagerte sterkt på å få det han oppfattet som en instruks, og sier til avisen at han opplevde det som mistillit. Han har nå sendt en skriftlig klage til styret i Asker Frp.

Beskjeden kom fra Morten Høglund, som er Akerhus Frps førstekandidat ved stortingsvalget til høsten. VG skal imidlertid ha fått bekreftet fra flere at han uttalte seg på vegne av Frps generalsekretær Geir Mo.

- Dette høres helt vilt ut, mener Mo. Høglund bekrefter at samtalen fant sted, men opplevde ikke at det var uenighet om saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag