*Nettavisen* Nyheter.

- Boligkrakk innen fem år

Professor Terje Hansen ved Handelshøgskolen i Bergen kommer med dårlig nytt til boligselgerne.

19.09.06 09:59

- Jeg tror det er stor fare for at vi kan få et priskrakk på boliger og fritidshus i løpet av en femårsperiode, sier Hansen til NTB.

Flere årsaker
Hansen tror det er flere årsaker til at krakket kommer.

- For det første har vi et gunstig rentenivå, for det andre låner bankene tilsynelatende ubegrenset til anskaffelse av både bolig og fritidshus og for det tredje har vi et skattesystem som til de grader favoriserer investering i bolig og fritidshus, forklarer han overfor nyhetsbyrået.

Til himmels
Tirsdag denne uken la Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening boligprisstatistikken for juli og sommeren ser ikke ut til å ha lagt noen demper på boligkjøperne. Gjennomsnittsprisene på boliger generelt har gått ned 0,2 prosent siden juni, men prisene på leiligheter har gått opp med 1, 4 prosent fra juni til juli. Boligprisene har steget med hele 15, 8 prosent siden juli i fjor.

I juli kostet en gjennomsnittsbolig i Norge 2.169.000 kroner.

Aktivt marked
Ifølge tall fra Garanti eiendomsmegling har boligprisene steget 2, 4 prosent i sommer.

- Oppgangen i år avspeiler et svært aktivt boligmarked selv om det har vært sommer og ferietid, sier Stein Drogseth, administrerende direktør i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Prisene på brukte OBOS-leiligheter har også steget kraftig i det siste, med 13 prosent bare i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.