*Nettavisen* Nyheter.

- Denne er finere enn et partytelt

Rema-Reitans snekker har svart kommunen.

22.02.10 11:51

Ole Robert Reitans feide med Kragerø kommune over en paviljong begynner å få anstrøk av det parodiske.

SELGE HYTTA? Finn megler

Tirsdag i forrige uke skrev Nettavisen om Rema-eier Ole Robert Reitan som hadde fått Kragerø kommune på nakken etter å ha bygd en paviljong på landstedet sitt på Sauøya.

Kommunen ba Reitan om en redegjørelse for de ulovlige byggearbeidene. Etter å ha oversittet fristen med noen dager, kom det denne uken et brev fra til kommunen fra gartner Stian Rennesund i Skien, som har satt opp den grønne paviljongen.

Gartneren mener paviljongen ikke er byggemeldingsliktig, og trekker paralellen til de mange partyteltene som har poppet opp i skjærgården.

«Hva forskjellen mellom denne og et partytelt er, synes vanskelig å se, annet enn at den er mindre generende og synlig for omgivelsene», heter det i brevet fra Rennesund, datert 9. februar.

Gartnerfirmaet mener konstruksjonen han har satt opp for Reitan ikke kan betraktes som en paviljong eller bygning.

Det dreier seg om en lett stålkonstruksjon uten vegger eller gulv, skriver Rennesund, som ikke er fastmontert eller fundamentert. Den kan demonteres og flyttes.

Det Rennesund derimot beklager, er at paviljongtaket ikke ble demontert sist høst. Her viser Rennesund til tilstakshaver Ole Robert Reitan, som sier dette skyldes en misforståelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (1881.no)

Rennesund fastholder at arbeidene er utført i god tro og med de beste hensikter:

«Vi har heller ikke mottatt noen advarsler fra kommunens side underveis i arbeidene og har heller ikke etterkant fått noen henvendelser eller klager fra noen vedrørende dette forholdet», heter det i brevet.

Bygningsrådet i Kragerø kommune vil nå behandle saken. Bygningssjef Arnt Rugseth sier til Nettavisen at saken vil kunne ha stor betydning, ettersom det i skjærgården sommerstid er ganske mange partytelt satt opp på brygger og terrasser .

- Dette er en sak der vi vil måtte trekke opp grensene. Det blir en prinsippielt viktig sak, sier han.

Reitan fikk ifjor tillatelse av kommunen til å gjøre en del byggearbeider utendørs på eiendommen sin. En paviljong hadde kommunen imidlertid sagt nei til, og dette ble så fjernet fra tegningene kommunen mottok. Likevel var en paviljong satt opp, noe kommunens folk oppdaget da de var på befaring på eiendommen før jul.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag