*Nettavisen* Nyheter.

- Det blir bonanza i påsken

Foto: (Eiendomsmegler 1)

Hyttemeglerne tror de får nok å gjøre i påsken.

28.03.09 08:15

Påskefjellet lokker. Fjellmeglerne venter storinnrykk på vinsinger. I Valdres skal en påskekampanje gjøre susen.

Hyttemegler Gjermund Rosendal i Eiendsomsmegler 1 i Hemsedal ser frem til påskesalget.

SELGE BOLIG?Velg og vrak blant 200 meglere

MINRENTE:Spar minst 5 000 kroner på boliglånet her

- Generelt vil jeg si at interessen er knallbra. Vi har fått mange henvendelser på mail og over telefon, sier han til Nettavisen.

Rosendal opplyser at han allerede har gjort 5 avtaler om forhåndsvisning på hytter i påsken. Hans kollega på Hemsedal-kontoret har omtrent like mange oppføringer i avtaleboka.

- Det unike med Hemsedal er at det ikke har vært bygget så mye nytt her. Vi snakker med mange som sier at de lenge har lett etter hytte her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Eiendomsmegler 1/Finn.no)

I tillegg til hytter skal Rosendal forsøke å bli kvitt leiligheter i prosjektene Skarsnuten Panorama og Hemsedal Alpinlodge. Her er det avtalt 2 fellesvisninger i påsken.

På Skarsnuten er 8 av 24 leiligheter ferdigstilt til påske. Én er solgt for prisantydning - snaut 2,8 millioner kroner.

Rosendal kan lokke med egen påskekampanje. En nyoppført hytte på 165 kvadratmeter i Nord-Aurdal, ved Valdres Alpinsenter, selges med 25 prosent rabatt.

- Denne hytta ferdigstilles denne uka. Vi har store forventninger ettersom vi kjører en slik pris, sier Rosendal.

Kampanje til tross - prisen på 5.950.000 kroner er fortsatt såpass høy at det neppe er et aktuelt kjøp for den jevne nordmann.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Ring Eiendomsmegling/Finn.no)

Trysil er et annet populært hytteområde i den norske fjellheimen. Eiendomsmegler Liv Ljosland Karlsen i Ring Eiendomsmegling på Trysil tror det blir nok å gjøre i påsken.

- Vi merker at det er mange som er på utkikk etter fritidseiendom. Vi tror sesongen blir lenger i år. Markedet kom litt senere i gang enn vanlig, sier hun til Nettavisen.

Karlsen opplyser at hun allerede har inngått 5 avtaler om individuelle visninger i påsken. I tillegg blir det fellesvisninger nesten hver dag.

Også på Trysil er det flere som snuser på luksus. En 175 kvadratmeters nyoppført hytte med ski inn/ski ut skal selges for 7,2 millioner kroner. Det er mye penger i et område der prisene normalt har ligget under de hotteste alpindestinasjonene som Hafjell og Geilo. Men ifølge Karlsen er det omsatt flere hytter i denne prisklassen i Trysil i vinter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Privatmegleren)

Også utenom de mest populære alpindestinasjonene er det stor interesse. Eiendomsmegler Kristin D. Killi hos Privatmegleren på Lillehammer melder om salg av en hytte på Sjusjøen til 2.050.000 kroner - snaut 500.000 kroner over takst.

Killi hadde 50 telefonhenvendelser før hytta ble annonsert - bare på basis av en plakat lokalt. På første fellesvisning dukket det opp 60 - 80 stykker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.