*Nettavisen* Nyheter.

- Enten er han blind eller dum

Foto: (NA24/Tvedestrand Kommune/Montasje)

Hegnar hudfletter kommunetopp som vil ha badeplass ved hytta hans.

22.01.11 12:28

Finansmann og redaktør Trygve Hegnar krangler for tiden med Tvedestrand kommune, melder Tvedestrandsposten.

Hegnar eier deler av en bukt foran sin hytte i Lyndgør.

Her har kommunen i reguleringsplanen lagt opp til at det skal anlegges en felles badeplass. Hegnar har via sin advokat hevdet at kommunens planer berører akterfestene for hans båtplasser.

- Det er min vurdering at enhetsleder Svein Olav Dale enten er blind eller dum. Alle som har kjørt forbi bukta på Østre Odden har sett min brygge og båtplassene. De har vært der i 60 år, sier Trygve Hegnar til Tvedestrandsposten.

Hegnar har tidligere gjort det klart at han vil kreve en betydelig erstatning av Tvedestrand kommune dersom han blir fratatt sine båtplasser på Østre Odden.

Underlige påstander
Dette stiller Svein Olav Dale, som er kommunens enhetsled-er for plan, miljø og eiendom, seg uforstående til. I et svarbrev til Hegnars advokat, som Tvedestrandsposten omtalte, påpeker kommunen at det ikke er henvist til hvilke godkjente båtplasser det er snakk om.

Enhetslederen viser også til at Hegnar i 1997 opplyste kommunen om at det ikke var mulig å nå eiendommen på Østre Odden med motorisert båt, og at familien derfor helt siden 1952 har hatt brygge på vest- siden av øya.

- Hegnar har altså henvist til at hans båtadkomst til eiendommen over lang tid har vært etablert på motsatt side av eiendommen på grunn av at østsiden er utilgjengelig, og da fremkommer påstandene om tap av båtplasser som noe underlig, sier enhetsleder Svein Olav Dale i brevet fra Tvedestrand kommune.

Dustete
Redaktør og eier av tidsskriftene Kapital og Finansavisen, Trygve Hegnar, reagerer kraftig på denne uttalelsen.

- Min familie har hatt brygge og båtplasser i bukta i 60 år. Alle som har vært i Lyngør har sett det, også Dale. Det ser ut som om Dale må være enten blind eller dum. I alle reguleringsplaner er brygga inntegnet. Vi har også sendt inn foto som viser hytta og bukta med brygga og båtene. Da er det helt ufattelig at kommunen kan spørre om hvilke båtplasser det gjelder. Dette finner jeg meg ikke i. Dale uttaler seg mot bedre vitende. Det kommunen gjør er dustete, sier Hegnar.

- Dustete?

- Ja, faktisk dustete.

Må ro inn
Hegnar sier at det han tidligere har påpekt overfor kommunen, er at det er problemer å komme inn i bukta med motoriserte båter.

- Helt siden 1952 har vi måttet ta opp motorene og ro inn. Hele poenget er jo at det ikke er vann der. Av den grunn har jeg måttet leie plass på den andre siden av øya, på vestsiden, sier Hegnar.

Han opplyser at da han eide Windy, måtte han ha en plass der han kunne kjøre med båt helt inn til en brygge.

Prammen, putten og en GH, har han imidlertid plassert i den omstridte bukta.

- I 60 år har de ligget der, og så skal enhetslederen være morsom i Tvedestrandsposten. Dette er en frekkhet av Dale og rådmannen, mener Hegnar.

Synke dramatisk i verdi
Næringslivsmannen har som tidligere nevnt varslet at han vil kreve en betydelig erstatning av kommunen dersom han blir fratatt sine båtplasser.

- Kan du anslå hvor mye det kan være snakk om?

- Hvis kommunen tar en bit av bukta mi, og det ikke vil være adgang til eiendommen med båt, vil hytta synke dramatisk i verdi.

- Kommunen har målt feil
Tvedestrand kommune og Trygve Hegnar er for øvrig ikke enige om hvor grensene i bukta går. Kommunen mener den kjente økonomen og redaktør-en kun eier ni av de aktuelle 35 kvadratmeterne i bukta.

Når det gjelder spørsmålet om grenselinjer, har Hegnar overlatt dette til sin advokat, men han uttaler til Tvedestrandsposten at ethvert barn vil kunne se at kommunen har målt feil.

- Dette fremgår av målestokken i det kartet som er fremlagt, hevder han.

Ikke badeplass
Næringslivsmannen mener uansett at et område på 26 kvadratmeter ikke kan kalles en badestrand.

- Når det heller ikke er vann, tror jeg ikke de fire oppsitterne vil kreve at det blir badeplass der. Jeg stiller spørsmålet om hvorfor kommunen ønsker å regulere en badeplass uten vann, uttaler Hegnar.

- Ville ikke badet der
Naboene Ronnie og Kari Laurendz mener også at kommunen har funnet et rart sted å anlegge badeplass.

- Dette er ikke noe naturlig sted å bade. I dag er det ikke vann der i det hele tatt, men så er det jo ikke badetemperatur heller. Men jeg ville aldri gått ned dit for å bade, sier Ronnie Laurendz til Tvedestrandsposten.

Sammen med kona Kari har han bygd hus og bosatt seg på Østre Odden, like ved den omstridte bukta. Det var parets ønske om å bosette seg i Lyngør som utløste kravet om reguleringsplan.

- Samtidig er det ikke så lett for kommunen heller. Det er en rekke regler man må forholde seg til når en reguler-ingsplan skal utarbeides. Når det bygges ved sjøen, er det blant annet krav om en felles badeplass, legger han til.

Det er Tvedestrand kommune som er regulerende myndighet. Når en reguleringsplan utarbeides, er det blant annet krav om fellesområder. Det er kommunen som har bestemt hvor disse skal plasseres.

Les mer: - Jeg ville aldri badet der

Les flere nyheter hos: Tvedestrandsposten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag