*Nettavisen* Nyheter.

- For mange dyre boliger

Boligprodusentenes Forening mener det bygges for mange boliger i Oslo-området med en prislapp på tre millioner kroner og oppover.

- Jeg har store problemer med å se at det er nok kjøpere til leiligheter fra tre millioner kroner og oppover, sier Per Jæger i Boligprodusentenes Forening til Aftenposten.

Nå advarer Jæger egne medlemmer og andre utbyggere mot økt risiko i den dyre delen av boligmarkedet. Boligprodusent-sjefen mener derimot at det er et stort marked for billige leiligheter, noe det bygges lite av.

En fersk rapport fra analyseselskapet Econ viser at salget av nye boliger på Østlandet går tregere enn før, samtidig som tilbudet økes.

- Vi ser at de dyre boligene ligger etter i salgstakt. Det ser ut som markedet blir mettet. Disse boligene har en begrenset kjøpergruppe, sier Ragnhild Røhme Fjærtoft i Econ til avisen.

Sjeføkonom Kjell Senneseth i Prognosesenteret mener det bygges mange leiligheter med en kvadratmeterpris mellom 30.000 og 50.000 kroner. Også sjeføkonomen mener utbyggerne bør satse på billigere boliger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.