*Nettavisen* Nyheter.

- Her gjør de gråstein av gull

Foto: (Øyene)

Eierne av flotte kysteiendommer kan skyte en hvit pil etter opphevelse av boplikten på Tjøme.

10.11.10 21:28

Tjøme er en av landets mest attraktive hyttekommuner. Prisen på en fritidsbolig når skyhøye nivåer her.

Derfor er det en dårlig nyhet at Tjøme kommune trolig vil beholde den - av mange- forhatte boplikten. I praksis betyr det at eierne av flotte, kystnære boliger heller ikke i fremtiden kan regne med å selge huset til pengesterke hyttekjøpere.

Skrikende mangel
Kjøper må nemlig bo på eiendommen i kommuner der det er boplikt. Samtidig er det mangel på fritidsboliger ved sjøen som følge av byggeforbudet i 100-metersonen.

Det ser ikke ut til at fjerning av boplikten blir noen viktig valgkampsak ved kommunevalget neste år. Det var det ved siste kommunevalg.

- Velgerne har sagt klart ifra at de vil ha boplikt på Tjøme. Det vil vi forholde oss til, sier John Marthiniussen, ifølge Øyene.

Han er leder for Tjøme Høyre og reagerte på lederen i Øyene for et par uker siden.

Der utelukket vi ikke at boplikten igjen kunne bli et sentralt valgkamptema i Tjøme kommune.

Mange vil huske at det forrige gang nærmest ble et bopliktvalg der motstanderne av boplikt i FrP og Høyre ble straffet.

Høyre om
- Befolkningen bestemte ved forrige valg hvordan de vil ha det, og det har vi i Tjøme Høyre tatt til etterretning, forklarer Marthiniussen. Men noen lett beslutning har det nødvendigvis ikke vært.

- Fortsatt er begge syn representert i partiet, understreker han.Til tross for ulike oppfatninger innad i partiet: En konsekvens av den beslutningen de nå har tatt, er at Høyre i den kommende valgperioden ikke vil arbeide for å fjerne boplikten.

- Skal den fjernes, kan det først skje etter en holdningsendring blant folk på Tjøme, og det bør komme til syne gjennom en folkeavstemning, mener Marthiniussen.

Heller ikke Frp kommer til å snakke så mye om boplikt i den kommende valgkampen.

Les flere nyheter hos: Øyene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.