*Nettavisen* Nyheter.

- Hytteprisene skal opp

Foto: (SCANPIX)

I 2005 spår ekspertene at prisene på hytter skal øke. - Hyttemarkedet er hett og prisene stiger, sier økonom Kjell Senneseth ved Prognosesenteret.

03.01.05 06:21

Fjoråret var et pangår for alle boligeiere. En estimert prisoppgang på rundt 12 prosent har også gitt effekt på hytteprisene. Boligmeglerne rundt om i Norges land har meldt om stor pågang i løpet av 2004.

Enda større interesse ser det ut til å bli i år.

- Hytteprisene skal opp fem prosent i 2005, sier sjeføkonom Jan Andreassen i Terra til TV 2 Nettavisen.

Anslaget for fritidseiendommer er det samme som for boligmarkedet generelt.

Også økonom Kjell Senneseth ved Prognosesenteret tror hyttene vil bli dyrere i løpet av inneværende år.

- Det er bygget mye nytt, og markedet er hett. Prisene stiger, kanskje markert også. Men vi har ikke noe eksakt tall, sier Senneseth til TV 2 Nettavisen.

Det bygges omtrent 400.000 kvadratmeter fritidseiendommer i Norge i året. I 2003 var det en liten nedgang, som nå er på vei opp igjen. Senneseth forteller at prognosene for hyttebygging i 2004 ser ut til å bli overskredet, men det er foreløpig ikke klart med hvor mye.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viste at vi brukte nesten åtte milliarder kroner på fritidsboliger de ni første månedene i 2004. Til sammenlikning brukte vi kun 5,6 milliarder kroner i samme periode 2003. Økningen var altså på hele 40 prosent. Antall omsatte hytter steg også i fjor mot året før, med 20.388 tinglysninger på fritidseiendommer i tredje kvartal mot 18.125 i 2003.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.