- Kommer til å få sjokk

Neste generasjons eiendomsmeglere håper ny lov vil renske opp i bransjen.

04.10.06 15:43

- Det var mange som begynte her på BI med utsikter om å tjene drøssevis av penger som eiendomsmegler. Flesteparten av disse har sluttet eller kommer til å slutte. De kommer uansett til å få seg et sjokk dersom de kommer seg ut i arbeidslivet, forteller student Christian Foss til Nettavisen.

GRATIS OPPSETT: Få Nettavisen på mobil.

Loven vil forandre
Vi møter Foss sammen med Nina Westby og Jon Andreas Røsstad på BIs meglerdag i Nydalen i Oslo.

Foto: Ørjan Nilsson

- Det er helt klart mange meglere som ikke bør være der de er og det håper vi den nye loven vil forandre på, sier Jon Andreas Røsstad som var prosjektleder for meglerdagen.

Loven de snakker om er den nye eiendomsmeglerloven som blant annet Norges Eiendomsmeglerforbund håper skal tre i kraft snart.

- Håpet er jo at dette studiet skal være med å kvalitetssikre yrket, sier Røsstad som går i 3.klasse. Med jobberfaring fra administrasjon og markedsføring vil Røsstad helst fortsette karrieren med å selge boliger i Oslo-området.

Manglende kundeoppfølging
Nina Westby er midt i studiet og fant ut at hun ville ble megler da hun jobbet med butikksalg tidligere. Nå er hun visningsassistent i Tjuvholmen i tillegg til studiene.

- Jeg har selv akkurat kjøpt leilighet og er overrasket over hvordan mange meglere opererer når det kommer til kundebehandling. Dersom du har vært i en budrunde og tapt burde jo megleren ta kontakt med deg som potensiell kjøper og si at de foreksempel har en lignende leilighet som det er visning på neste uke. Det er rett og slett en del manglende kundeoppfølging hos flere meglere, understreker Westby som tror det kommer til å komme et skifte i bransjen når det gjelder krav til utdannelse.

- Forbrukerne får mer og mer kunnskap og det krever mer av meglerne, sier hun.

Tror ikke på krakk
Christian Foss går i 1.klasse og har lyst å jobbe med næringsmegling etter at han har jobbet som eiendomsmegler en stund. Han tror ikke på noe boligkrakk med det første og ser lyse jobbmuligheter foran seg.

- Etterspørselen etter leiligheter bare stiger, men jeg tror nok at boligprisene kommer til å flate ut på et tidspunkt, påpeker han.

Også han jobber som visningsassistent, i meglerfirmaet Foss & co.

Les flere eiendomssaker her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag