*Nettavisen* Nyheter.

- Leilighet i byen er hytte

Finansmannen mener bilder av fisking fra altanen viser at leiligheten på Maaseskjæret i Bergen er en fritidsbolig, og ikke en investeringseiendom.

20.12.05 09:33

Reidar Osen bor midt i Bergen sentrum, mens fritidsboligen hans ligger like utenfor sentrumskjernen. En spasertur fra hjemmet hans i Lille Øvregate til hytten på Maaseskjæret tar bare rundt 20 minutter. Likevel mener han at det ikke kan være noen tvil om at leiligheten hans på Maaseskjæret er en hytte. Ligningsmyndigheten er ikke enig.

Billigere skatt for hytte
Nå skal Bergen tingrett ta stilling til hvilken status leiligheten på Maaseskjæret skal ha, i den pågående rettssaken. For skattereglene er ganske annerledes for en fritidsbolig enn for en fast bolig. Hytteeiere slipper billigere unna på eiendomsskatten, i tillegg til at hytter kan selges skattefritt, i motsetning til investeringseiendommer.

Ingen definisjon
Loven har ingen klar definisjon av hva en hytte er, men ligningsmyndigheten mener Osens leilighet på Maaseskjæret er for nær fast bopel til at det kan være en fritidseiendom.

- Jo. Det er hytten min. Jeg har blant annet fått 600-700 kilo fisk på kroken fra altanen i årenes løp. Jeg reiser dit når jeg har tid til å slappe av. Må jeg tvinges til å ha hytte i Øygarden, på Ustaoset eller Geilo, sier Osen ifølge Bergensavisen. I retten viste han fram bilder av fisketurene sine, for å bevise påstanden.

Ligningsmyndigheten frykter at dersom Osen får medhold av retten, vil det skape presedens i forhold til andre eiendomsinvestorer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag