- Mer krevende å selge bolig her

På Stord må meglerne ta hensyn til ferjer, øyer og om folk i det hele tatt er hjemme når de skal på visning.

09.11.06 12:02

GRATIS OPPSETT: Få Nettavisen på mobil.

Vi fortsetter vår lille rundreise i distriktenes bolig-Norge, fjernt fra vanvittige budrunder og knøttsmå leiligheter som selges til blodpris. Onsdag besøkte vi Sarpsborg. I dag tar vi turen til Vestlandet og Stord.

På øya med drøyt 16.600 innbyggere, en båttur unna Bergen, sitter Notarmegler Andreas Hauge.

Grisgrendte strøk
- Meglerjobben er mer tidkrevende her i grisgrendte strøk på grunn av at vi har så spredd befolkning, ferjer, øyer og at mange som vil på visninger jobber andre plasser. Vi må hele tiden tilpasse slik at de som er hjemme får sett boligene, sier Hauge til Nettavisen.

Stord-megleren avslører også litt andre arbeidsmetoder enn i de største byene.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi har en egen båt på kontoret for å kunne effektivt betjene øyene rundt, forteller han.

Industrien hjelper på
Megleren legger heller ikke skjul på at den store industriaktiviteten på Stord er med på å gi en oppsving i boligmarkedet.

- De store aktørene her i området innen olje og oljerelatert næring går meget bra. Dette fører til at det er svært mange som forsetter å bo her samtidig så er det mange som vil bosette seg i område. Dette kombinert med lite nybygg-aktivitet og lite tilgjengelige områder for utbygging fører til press på de eiendommene som er for salg. Tilbake i 2005 var det rundt 25-30 enheter for salg på finn.no til en hver tid, mens det nå i høst sjelden er over ti, opplyser Hauge.

De tre meglerne som jobber på Stord-kontoret til Notar har så langt i år solgt flere boliger enn i hele 2005.

- I et marked med begrenset antall eiendommer for salg er det fornøyde kunder og effektiv markedsføring som gjør at vi øker markedsandeler, understreker han.

Tjener stort sett det samme
Hvis noen tror at meglerne på øya vasser i penger og lever som konger avkrefter Hauge det.

- Når året er omme og lønna gjort opp, så tjener vi stort sett det samme som venner og kamerater i oljebransjen, de gjør et stykke godt arbeid, og det gjør vi og, sier han.

Les flere eiendomssaker her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.