*Nettavisen* Nyheter.

- Poppe svek oss

Foto: Jan C. Grandre (TV 2 Nettavisen)

Tårene trillet da eiendomsmegler Camilla Sem gav retten sin versjon av den bitre striden med hennes tidligere stjernemegler Petter Andreas Poppe.

26.03.04 14:52

Sterke følelser kom til syne da en av hovedaksjonærene i Advokatene Sem & Johnsen Eiendomsmekling fredag gav sin partsforklaring i Oslo tingrett.

Stjal folk

Camilla Sem anklaget Poppe for å ha tatt med seg megleroppdrag fra hennes selskap til sitt nye arbeidssted. Han skal også ha rekruttert folk fra hennes stab til konkurrenten Aktiv Eiendomsmegling.

- Poppe har vært på flere av våre meglere for å få dem med seg. Det er jo det som er det forferdelige. Han prøvde å ødelegge vårt system, sa Camilla Sem.

Mens Poppe krever etter-provisjon for 50 megleroppdrag som Sem & Johnsen skal ha overtatt, mener hans tidligere arbeidsgiver at kun tre oppdrag lå igjen etter ham. Og de tapte penger på alle tre.

Lysende suksess

Hun beskrev hvordan Poppe som ung mann kom inn i firmaet i 1992, og fikk forholdene lagt til rette på alle vis. De siste årene ble han en lysende suksess i bransjen - og millionbutikk.

- Vi lærte ham alt, og han fikk blomstre under våre vinger. Han var en veldig dyktig person og selger, sa Sem.

Hun beskrev forholdet til Poppe som meget godt, inntil han angivelig rettsstridig brøt kontrakten sommeren 2002.

- Upålitelig

- I ettertid har det vist seg at Poppe har vært en upålitelig person. Vi har alltid arbeidet redelig i vår firma. Men nå har jeg opplevd sjokk på sjokk. Jeg har aldri før blitt sveket på en slik måte som jeg opplevde med Poppe, sa en sterkt beveget Camilla Sem som måtte be retten om en pause.

Advokatene Sem & Johnsen Eiendomsmekling har trukket Poppe for retten fordi han skal ha brutt en kontrakt som bandt ham til firmaet til november 2005. Kontrakten sikret Poppe billige aksjer i meglerselskapet.

Tjente grovt

De siste årene stod meglerstjernen alene for 50 prosent av meglerselskapets provisjonsinntekter. Selskapet mener de har tapt opptil 15 millioner kroner på at Poppe ikke fullførte den bindingstiden.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hvis man ser på regnskapene, ser man hva Poppe har betydd for mitt firma. Han kan ikke erstattes av noen¿Poppe er Poppe, sa en beveget Sem.

Munnhuggeri

Det oppstod munnhuggeri i retten da Camilla Sem ville legge fram oppstillinger som viste noen av Poppes forretninger i Sem & Johnsen.

- Dette er dokumenter vi har forsøkt å få fremlagt i lang, lang tid, men som er blitt holdt tilbake! Du kan ikke komme med dette midt i hovedforhandlingen, raste Poppes prosessfullmektig, høyesterettsadvokat Jon Tenden.

- Jeg fant disse dokumentene i går kveld. Denne saken har for meg vært så opprivende og negativt ladet at jeg har valgt å konsentrere meg om å holde butikken gående, svarte Sem.

Petter Andreas Poppe gir etter planen sin partsforklaring fredag etter lunsj.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.