*Nettavisen* Nyheter.

- Røkke utsatt for kvinnehevn

Rikmannsarktiekt Finn Sandmæl mener Kjell Inge Røkke ikke får bygge på Konglungen i Asker på grunn av hevn fra «inkompetente, premenstruelle kvinner».

11.08.05 11:36

Skjellsordene hagler når arkitekt Finn Sandmæl skal forklare hvorfor Kjell Inge Røkke ikke får bygge på Konglungen i Asker. Sandmæl er ikke arkitekt for Røkkes byggeprosjekt, men har gjennom et leserbrev i Bærums Budstikke involvert seg sterkt i saken.

Hør intervju med arkitekten her.

Diskuter saken i Veggavisen.

- Hva er feil med de kvinnelige politikerne? Har de entret politikken som kompensasjon for hjemmelig udugelighet på kjøkkenet eller soverommet, skriver Sandmæl i leserbrevet med tittelen «Byggesak – kvinnesak – Røkkesak».

Hormonell syklus
Arkitekten har tidligere hatt et oppdrag for Røkke der han tegnet er helårs landsted på en øy i Bærum.

I leserbrevet skriver Sandmæl at «med kvinnelige saksbehandlere skal du som mann få føle hva hormonell syklus gjør med individets karakter».

Og fortsetter med: «I Røkke-saken har flere sentrale kvinners syklus tydeligvis interferert. Disse kvinner blir pirret til et slikt initiativ i denne byggesak, et initiativ mannen i likestillingens tidsalder ønsker han opplevde på soverommet, men dessverre heller får servert i Budstikka».

Ikke kvinnehater
Til Kanal 24 avviser Sandmæl at han er kvinnehater.

Klikk på bildet for å forstørre.

Han sier innlegget var rettet mot tre kvinner som er involvert i byggesaken, men at avisen har tatt vekk navnene før publisering.

- Når navnene er blitt tatt vekk blir jo dette litte granne skjevt. Det er jo som å stikke hånda inn i et vepsebol, sier arkitekten til Kanal 24.

Han mener han slettes ikke er noen kvinnehater.

- Jeg er kvinneelsker. Jeg er kronisk erotisk. Det er jo farlig å sitte på veien å kjøre bil og være det, sier Sandmæl.

Han mener de tre kvinnen leserbrevet var rettet mot har et «markeringsbehov som en hannbikje.

Røkkes byggesak er nå tilbake til bygningsrådet i Asker etter at Fylkestinget i Akershus i siste omgang sa nei til milliardærens byggeplaner.

Hva mener du om arkitekt Finn Sandmæl leserbrev. Har han et poeng eller er han helt på jordet? Diskuter saken i Veggavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag