*Nettavisen* Nyheter.

- Utnytter studentene

Studentboligene beskyldes for brudd på husleieloven.

Hittil i 2007 har 180 studenter ved studentbyene i hovedstaden punget ut 300 kroner hver for å ha glemt å sende ny husleiekontrakt. Juss-Buss mener SiO utnytter studentene, skriver Universitas.

Ulovlig
- Ifølge husleieloven paragraf 3-7 er det ulovlig å kreve andre eller større pengebeløp enn det som følger av loven. Purregebyr av den karakter SiO krever er ikke regulert i husleieloven, sier mediearbeider i husleiegruppa til Juss-Buss, Sigrun Våge til avisen.

Forbrukerrådet reagerer også på SiO sin praksis.

- Det er uakseptabelt at SiO ikke holder seg innenfor lovens rammer. De bør gi gode juridiske begrunnelser for å opprettholde et slikt avtalevilkår, sier Torgeir Øines i Forbrukerrådet.

Hovedstyreleder i SiO, Silje Winther, forklarer at purregebyret bidrar til større oversikt over hvor mange som skal bo i studentboligene.

- SiO taper penger på dette, og må derfor finne metoder for å unngå det i størst mulig grad, forklarer Winther.

Avviser utnytting
Velferdstinget ønsker nå at SiO skal ta en juridisk gjennomgang av kontrakten.

- Man skal kunne stole på at den kontrakten man får av en så stor og viktig utleieaktør er i tråd med gjeldende lovverk, sier leder i Velferdstinget, Stine Winger Minde.

SiOs boligdirektør, Tom Olstad, avviser Våges påstand om at gebyret er utnytting av studenter.

- Dette er overhodet ikke tilfelle. Vi har som mål å gi gode tilbud til studentene og har slettes ingen hensikt om å utnytte studenter og drive med fortjeneste, sier Olstad.

Les flere eiendomssaker her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.