- Vi tar kunder fra Notar

Foto: (TV 2)

De store eiendomsmeglerne i Bergen har hatt en strøm av nye kunder i januar, og mener dette er kunder som har flyktet fra Notar. - Helt feil, mener Notar.

01.02.06 07:03

DnB Nor Eiendom i Bergen hadde i januar en økning på 15 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, mens både Fana Sparebank Eiendom og Eiendomsmegler Vest forteller om en vekst på 50 prosent sammenlignet med januar 2005.

- Det er en pen økning. Hvorfor det er slik kan være sammensatt, men det ville være unormalt om ikke noe av økningen skyldes det som skjedde med Notar tidligere i måneden, sier regionsleder Leif Kristian Garvik i DnB Nor Eiendom til Bergensavisen.

Alle de tre nevnte eiendomsmeglerne forteller at kunder har fortalt at de opprinnelig hadde tenkt å bruke Notar, men at de har ombestemt seg av frykt for at kjøperne ikke vil bruke Notar.

Notar på sin side avviser bestemt at de har mistet mange kunder på grunn av det som skjedde. Den nye Notar-lederen i Bergen, Christer Vikebø, sier også de har opplevd en vekst på over 22 prosent fra januar i fjor, og avviser at kundeflukt fra dem er forklaringen på de andres vekst.

- Økningen kan like gjerne skyldes at det er et økt trykk i markedet, sier Vikebø til BA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.