*Nettavisen* Nyheter.

32 000 huseiere søkte rettshjelp

Fjoråret var et rekordår for Huseiernes Landsforbunds juridiske rådgivningstjeneste. Til sammen har forbundet behandlet over 30.000 muntlige henvendelser, og gitt råd i rundt 2.000 skriftlige saker.

Advokat Anders Leisner i Huseiernes Landsforbund mener dette viser hvilket enormt behov huseiere har for juridisk veiledning i spørsmål angående boligen.

- Det er problemer i forbindelse med kjøp og salg av brukt bolig og oppføring av ny bolig som har vært mest fremtredende i 2003. Problemer med håndverkere har det også vært mye av. Som vanlig er spørsmål i forbindelse med husleie også høyt representert på statistikken. Ellers er stridigheter med naboen eller det offentlige og spørsmål angående sameier og borettslag gjengangere, sier Leisner i en pressemelding mandag.

Utviklingen er delvis et resultat av at rettsområdene rundt boligen er gjennomregulert. De siste ti til femten årene har det blitt vedtatt lover på en rekke områder som tidligere ikke var lovregulerte.

Avhendingsloven om kjøp og salg av fast eiendom, lov om håndverkertjenester og lov om oppføring av boliger for forbrukere er de tydeligste eksemplene på lovgivning som fører til at folk blir oppmerksomme på sine rettigheter.

En annen grunn til at mange velger å bruke gratis juridisk rådgivning i Huseiernes Landsforbund er at advokathjelp oppfattes som svært kostbart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.