8 mill. for hus med utedo

Foto: Frode Gustavsen (Tvedestrandsposten)

Megler tror at det løsner i høst.

17.08.10 16:37

For tre - fire år siden ble en rekke sjønære boliger i Tvedestrand i høyere prisklasse solgt på løpende bånd. Så kom finanskrisen og satte en demper på kjøpelysten, men nå tror eiendomsmegler Jan Terje Øygarden på lysere tider.

Trenger oppgradering
- Det har vært litt rolig i sommer, og det gjelder de fleste eiendommer i alle prisklasser, men jeg har tro på at det kommer til å løsne i høst, sier Øygarden til Tvedestrandsposten.

Meglerhuset Estate Arendal har akkurat nå to eiendommer i Tvedestrand ute for salg. Den ene av disse er en sjønær bolig uten boplikt ved Furøysund med en prisantydning på 7,9 millioner kroner. Kjøper må imidlertid belage seg på å bruke en del penger på oppgradering for å få dagens bostandard. Boligen har nemlig kun utedo, og det er heller ikke innlagt vann.

Ingen bud foreløpig
Strandeiendommen nær Sagesund ble lagt ut for salg for en måned siden.

- Det har vært 11 konkrete henvendelser på denne eiendommen, men vi har så langt ikke mottatt noe bud, sier Jan Terje Øygarden.

Før sommerferien var fire interessenter på fellesvisning. Eiendomsmegleren har i tillegg gjennomført noen private visninger.

Selektive
- Er det fortsatt vanskelig å selge eiendommer i en så høy prisklasse?

- Vi merker at kjøpergruppen er litt mindre enn for noen år siden, og at de som ser etter denne typen eiendommer er veldig selektive, sier eiendomsmegleren.

- Men dette er en veldig spesiell og flott eiendom, legger han til.

- Det er ikke boplikt i området. Har det noe å si for prisnivået?

- De som er interessert i denne typen eiendom setter seg grundig inn i opplysningene som foreligger, og kjøperne er blant annet opptatt av om det er boplikt eller ikke. Men om boplikt er prisdempende kan jeg ikke si noe signifikant om.

Nye henvendelser
Den dyreste eiendommen som ligger ute for salg i Tvedestrand akkurat nå, er Den blå Lanterne i Lyngør. Den tidligere restauranten, som nå har status som bolig med boplikt, ble i vår lagt ut for salg med en prisantydning på 12 millioner kroner.

Det er Meglerhuset Sædberg i Kristiansand som har oppdraget med å selge den sjønære boligen. På fellesvisning i vår møtte det ikke opp noen kjøpelystne, men eiendomsmegler Gustav Sædberg sier til Tvedestrandsposten at det er interessenter som vurderer eiendommen, og at det har kommet nye henvendelser i løpet av sommeren.

- Noen av disse vurderer å bruke eiendommen til næring. Hva slags næring det er snakk om kan jeg imidlertid ikke si, opplyser Sædberg.

Han legger til at det så langt ikke har kommet inn konkrete bud.

- Men selger har ikke hastverk, og prisen blir stående på 12 millioner.

Hva skjer med boplikten?
Eiendomsmegleren sier videre at det for denne typen eiendommer er interessant å se hva som skjer med boplikten i Norge.

- Høyre har signalisert at de vil ha boplikten fjernet, og dette er noe eiere av denne typen eiendommer merker seg. Nasjonalpolitisk er boplikten spennende stoff, sier Sædberg.

Idyll på Borøy
For de som er ute etter en sørlandsidyll finnes det også andre muligheter i Tvedestrand. På finn.no ligger et knippe strandeiendommer nå ute for salg.

En av disse ligger på Utgårdsstrand på Borøya og har en prisantydning på 8,5 millioner kroner. Denne strandeiendommen har boplikt.

Det er advokatene Sem og Johnsen som står for salget av denne boligen, men det har ikke lykkes Tvedestrandsposten å få tak i megleren.

Les flere nyheter fra Tvedestrandsposten hos: Tvedestrandsposten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.