*Nettavisen* Nyheter.

Alarm hindrer innbrudd

Det skjer færre innbrudd i private hjem. De siste fem årene har antall boliginnbrudd falt med rundt 15 prosent. Informasjonsdirektør Jack Frostad i IF skadeforsikring mener årsaken er at flere boliger har fått alarm.

I fjor ble det stjålet for rundt 500 millioner kroner fra norske hjem. Forsikringsselskapene melder samlet om 35 000 boliginnbrudd i fjor. Og det er boligene uten alarm som er mest utsatt, melder Kanal 24.

Tyvene har nemlig en tendens til å gå forbi hus med bråkete alarmer. Da er det usikrede nabohuset langt mer interessant.

- Tyven sier helt klart at det er fortsatt så mange boliger i Norge som ikke har alarm, så vi bare skygger unna der hvor det er merket med alarm, og går heller til naboen som ikke har, sier Frostad til Kanal 24.

Statistikk fra Finansnæringens Hovedorganisasjon viser at boliger med alarm nærmest utelukkende får stå i fred for langfingrede tyver. Og nordmenns interesse for boligalarmer har økt de siste årene, sier Markedssjef Birte Kulberg i Securitas Direct.

- Veldig mange ønsker å skaffe seg alarm for de har hørt om familie, venner og kollegaer som har opplevd innbrudd, og de ønsker ikke å oppleve det samme, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.