*Nettavisen* Nyheter.

Betalte 8,4 mill. for rekkehus

Foto: (Finn.no/Eiendomsmegler 1)

På Oslos vestkant har januareffekten satt inn for fullt.

12.01.12 21:28

Enderekkehuset som nå er solgt til kanonpris ligger i Tennisveien på Slemdal, en av byens beste strøk.

Bolighandel1: Selg uten megler

Så mange var det om beinet, at budrundene sendte prisen opp mer enn 20 prosent over prisantydningen på 6,9 millioner kroner.

I Slemdal-området er kvadratmeterprisen 52.000 kroner, ifølge data fra Finn.no.

Kjenner du til noen slike supersalg? Mail meg

Det 139 kvadratmeter store rekkehuset oppnådde en pris tilsvarende 60.000 kroner per kvadratmeter.

- Fortsetter det på denne måten blir prisstigningen betydelig i januar, sier administrerende direktør Odd Nymark i EiendomsMegler 1 i en pressemelding.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Finn.no/Eiendomsmegler 1)

Nymark har sendt ut noen eksempler på boliger de har solgt unna i en fei i januar.

På Karlsrud, mellom Ryen og Lambertseter, gikk en toppleilighet for 2.480.000 kroner, 500.000 over prisantydning. Det var 16 interessenter på listen, og 5 budgivere.

Ettromsklipp
En ettroms på Disen, mellom Årvoll og Grefsen, gikk 30 prosent over prisantydning.

Nymark og hans meglerteam ser ingen grunn til at du skal vente med salg av boligen din til våren, når hagen står i full blomst.

- Dette viser nok en gang at det ikke er noen grunn til å vente på våren med å selge. Det er faktisk slik at det kan være lønnsomt å selge i januar, da det er langt færre boliger til salgs på denne tiden av året, sier Nymark.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Finn.no/Eiendomsmegler1)

Det er for tiden 12.890 boliger til salgs i Oslo. Dette er lavt, men reflekterer langt på vei at det er normalt med lav aktivitet i boligmarkedet rundt jul. I november var det 14.600 boliger ute for salg.

Nå er det ikke unormalt at meglere vil ha aktiviteten opp. Ei heller er det unormalt at det svinger av markedet i januar. Da er alle tilbake fra juleferie,og et nytt år står for døren med alle mulighetene det måtte by på. Det kalles januareffekten.

Historisk stammer begrepet «januareffekt» fra aksjemarkedet. Investorer selger i desember, og kjøper igjen i januar. Årsakene antas dels å være skattemotiverte, og dels inntektsmotiverte - at årsbonuser som er utbetalt pløyes tilbake i markedet.

Januareffekten
I boligmarkedet har januareffekten neppe slike årsaker, snarere at mange tror at det er dårlig business å selge boligen sin midt i julestria. Mange av de som ikke har fått solgt i løpet av høsten trekker seg derfor fra markedet, og så komme boligene ut for salg i gjen i januar.

I januar ifjor steg prisene med 4,3 prosent, mens de falt med 1,1 prosent måneden før, altså i desember 2010. Ett år tidligere var prisstigningen 3,4 prosent i januar, mens desember ble gjort opp med en nedgang i prisene på 1,4 prosent.

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.