*Nettavisen* Nyheter.

Bingolotto i strandsonen

Vinnerne får milliongevinster. Taperne får ikke solgt.

Hva er det som avgjør suksess eller fiasko med salget i strandsonen? Nettavisen har sett på noen eiendommer der utfallet har vist seg å bli høyst forskjellig.

Les Nettavisens hyttemagasin.

Det er slett ikke alle strandperler som selges raskt. Markedet kan være fryktelig tregt dersom man ikke treffer helt med prisen. Øya Såstein utenfor Langesund har eiendomsmegler Hans Magnus Semb hos Midgaard & Opthun forsøkt å selge snart et helt år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Krogsveen / Finn.no (Krogsveen/Finn.no)

Kjøper av øya får et idyllisk og usjenert ferieparadis. Med 300 dekar og 28 sengeplasser er det plass til hele slekta. Men det er gammel bygningsmasse, og mye å fikse på.

Eiendommen består av to store øyer - Lille Såstein og Store Såstein, samt flere mindre holmer og skjær. Det er ett hovedhus, tre mindre hus, og diverse sjøboder og badstuer. Øya ble lagt ut for salg for 25 millioner kroner i fjor sommer. Men så langt har det ikke kommet bud.

- Dette stedet er veldig stort. Man må være villig til å gjøre en hel del. Slike steder kan det ta noe tid å få solgt, sier eiendomsmegler Semb til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

- Hva er det som avgjør om et sted er lett å selge?

- Det er ofte avgjørende at stedet er ferdig - at det bare er å flytte rett inn. Videre er selvfølgelig beliggenheten avgjørende. Ikke alle steder er like populære som Blindleia og Kragerø, sier Semb, som understreker at det kan være store lokale forskjeller innenfor et område som for eksempel i Kragerø.

En annen øyperle ble nylig solgt for 23,3 millioner kroner. Den hadde bare ligget ute en snau uke, og selger fikk til slutt en pris som var 36 prosent over prisantydning.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

På Finn.no ligger det flere dyre landsteder som det har vist seg vanskelig å få solgt. Et av de dyreste ligger på Storebukt ved Nøtterøy. Eiendommen er på hele 13 mål, med en bygningsmasse på 200 kvadratmeter.

Eiendommen ble lagt ut for salg i fjor sommer med en pris på 32 millioner kroner. Nå er eiendomsmegler Krogsveen ute igjen med eiendommen, men prisen er senket til 28 millioner kroner.

En annen eiendom som har vært til salgs lenge er Båtstangveien i Sandefjord. Her er prisantydningen 22,5 millioner kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Kapital/Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.