Prisene på omsatte borettslagsboliger i Garanti Eiendomsmegling steg med 2 prosent i mars. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris var 21.480 kroner. Dette tilsvarer en oppgang på 3,9 prosent sammenlignet med mars i 2007, opplyser Garanti i en pressemelding.

Les mer om boligmarkedet i Nettavisen.

Tallene fra eiendomsmeglerkjeden viser at prisene på denne typen boliger stiger for tredje måned på rad, og årets første kvartal viser en samlet prisoppgang på 3,2 prosent sammenlignet med 4. kvartal 2007.

Flere bud

I snitt ble det lagt inn 4,8 bud pr bolig i mars, en oppgang på 0,2 i forhold til februar, som også hadde økning. Antall budgivere går derimot noe ned, og viste 1,9 pr bolig, som er 0,1 færre enn i februar.

- At antall bud øker måned for måned bekrefter at det er en positiv utvikling i markedet. Antallet omsetninger var noe lavere i mars, men det skyldes i hovedsak påskeferien, som legger en demper på boligsalget, sier Stein Drogseth, administrerende direktør i Garanti Eiendomsmegling, i en kommentar.

Tror på videre oppgang

Drogseth tror markedet for borettslagsleiligheter vil fortsette å bedre seg. Garanti får stadig flere salgsoppdrag.

– Trenden nå er positiv med jevn prisstigning, flere bud og raskere salg. Antall omsetningsdager hos Garanti-kontorene - antall dager mellom 1. annonsedag, og dagen der selger aksepterer budet - var 33 dager i februar. Det er 3 dager færre enn i forrige måned, sier Drogseth.

Den månedlige statistikken fra Garanti har vist samme tendens som for markedet generelt: Prisene begynte å falle i fjor høst, og falt frem til nyttår. Så snudde det.

Les også: Boligprisene stiger

Garanti-sjef Stein Drogseth er også styreleder i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF). Tirsdag legger EFF og Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) frem boligprisstatistikken for mars. Nettavisen følger pressekonferansen.