*Nettavisen* Nyheter.

Boligboom for nybygg

Hele seks av ti nye boliger i Oslo er solgt. Hovedstadsinnbyggerne vil ha nytt og ubrukt, og markedet for nybygg har tatt seg kraftig opp siden i vår.

Av 2979 nye boliger i Oslo, er 58,3 prosent solgt. Boligene er tilknyttet 24 nye boligprosjekter i hovedstaden, skriver Aftenposten Aften.

I mars var kun 20 av 130 boliger solgt i prosjektet Waldemars Hage, mens det nå er 70 stykker som er solgt. I begynnelsen av august hadde to av 28 leiligheter i prosjektet Markatunet på Trasop, mens det i slutten av oktober var blitt solgt ni nye objekter.

Boligprosjektet på Sjølyst har også fått fart på seg. I begynnelsen av august var 61 av 110 leiligheter solgt, og siden det har 11 nye leiligheter blitt solgt.

Thon-prosjektet på det gamle Rikshospitalet har gått relativt tregt, men nå regner gruppen med bedre salg i løpet av høsten. 18 leiligheter sitter selskapet igjen med, og salgsansvarlig Ole Christian Hallerud tror alle leilighetene vil være solgt litt ut i 2004.

Den generelle tilbakemeldingen fra meglere er ikke overraskende at de dyre boligene er vanskeligst å selge. Men med de mange rentenedsettelsene håper bransjen på oppgang i boligmarkedet, noe høstens tall kan vise begynnelsen på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.