*Nettavisen* Nyheter.

Boligene alle vil se

Foto: (Finn.no/Privatmegleren)

Småbruk på Hvasser på klikktoppen. Se bilder.

Når du skal selge boligen din, vil du at flest mulig skal se annonsen, ikke sant. Da blir det mange på visning, og sannsynligheten for en skikkelig budrunde øker.

SELGE BOLIG? Finn megler

Nettavisen har sett nærmere på de mest sette boligannonsene.

SE DE MEST POPULÆRE HUSENE NEDENFOR

På toppen av lista ligger et idylllsik småbruk på Hvasser ved Tjøme til den nette sum av 11,5 millioner kroner. Denne annonsen topper suverent med 101.714 klikk på Finn.no.

Det er supermegler Miguel Sørholt i Privatmegleren i Oslo som skal finne kjøper til herligheten, som sist den ble omsatt - i 1990 - kostet skarve 680.000 kroner.

Han opplyser at eiendommen har ligget ute en stund, men tror det er «drømmerne» som har dratt denne annonsen til topps på listen.

(ARTIKKELEN FORTSETTER NEDENFOR)

2549

- Alle går og drømmer litt, ikke sant. De er inne og ser, og ser at dette er en uoppnåelig drøm, sier Sørholt om småbruket med 50 mål tomt og beliggenhet ved sjøen i et av Norges mest eksklusive områder.

På andre plass følger finansmannen Dag Eystein Koppangs luksusleilighet i Kristinelundveien i Oslo med 67.635 klikk.

Koppang la leiligheten sin ut i midten av september. Med en pris på 40 millioner kroner er det sparsomt med potensielle kjøpere. Markedet for luksusleiligheter har tatt seg opp den senere tida, men fortsatt går det trått for mange.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

De fem mest sette annonsene på Finn.no ligger selvsagt milevis foran den gjengse boligannonse. Det er to forhold som bidrar til dette. Det ene er selvsagt at eiendommen - slik som Koppangs - er blant de mest eksklusive.

Mange kikker på denne type luksuseiendommer fordi de er nysgjerrige. De «surfer» rundt på Finn.no selv om de ikke skal kjøpe bolig. Blant dem er også drømmerne, som Sørholt viser til.

I tillegg er de dyreste eiendommene yndede objekter for journalister som skriver om boligmarkedet. Det skrives masse artikler om de rike og berømte og deres eiendommer. Det leses av mange, og slik bidrar dette til at luksuseiendommene får mange klikk.

En annen og ganske åpenbar årsak til at en annonse sees av mange, er at den ligger lenge fordi boligen ikke blir solgt. Et eksempel kan være den herskapelige eiendommen «Knudzonlunden» i Kristiansund.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Eie/Finn.no)

Først ble prisen senket fra 10 til 8 millioner. Så ble den nylig redusert til snaut 5 millioner. Eiendommen har ligget ute for salg i nesten 2 år. Slikt kan det også bli mange klikk av.

BOLIGMARKEDET FØLGER DU PÅ BOLIGA.NO

Du skal ikke fortvile om du ikke greier å få så mange klikk på boligannonsen din som klikkvinnerne over. Eiendomsmegler Gregers Barmann Gabrielsen hos Nordvik & Partners opplyser at 1500 - 2000 klikk er normalt og ganske bra for en boligannonse som har ligget ute en ukes tid. 3000 er veldig bra.

Førsteamanuensis Hans Mathias Thjømøe ved Handelshøyskolen BI mener følgende 3 faktorer er avgjør hvor godt man lykkes med å markedsføre boligen sin:

1) Området boligen ligger i.

- Mange har en forestilling om hvor de vil bo. De flytter ofte ikke langt unna der de bor. Da hjelper det lite hvor bra en boligannonse er dersom boligen ligger i «feil» område.

2) Annonsen må ikke love mer enn det huseier kan levere. Thjømøe trekker frem kreativ fotografering som et skrekkens eksempel: Bruker du en spesiallinse på kameraet som får stua di til å se dobbelt så stor ut som den er, har du tapt. Da vil folk bare snu i døre på visning.

3) Få frem det som er særegent ved din bolig.

LES OGSÅ:

Så blått er de rikes vann

VOV-For en leilighet!

Sjekk lureprisene

Så venskelig er det å få solgt

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.