*Nettavisen* Nyheter.

Boligene som ikke blir solgt

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Er prisen for høy? Se bilder av superboligene som ingen vil kjøpe.

13.11.09 13:46

Du skal selge boligen din, og forventningene er skyhøye foran første visning.

SELGE HYTTA? Finn megler

Mange mennesker dukker opp, alle smiler. Nå er den snart solgt, tenker du. Men nei. Det drøyer noen dager, men ingen bud kommer inn. Nå begynner du å bli stressa.

Megleren ber deg ta det med ro. Det er helt normalt, sier han - det kan bare ta litt tid. Prisen er ikke for høy, og markedet er sterkt.

Har du opplevd noe slikt?TIPS OSS

Selv i gode tider trenger kan det gå tregt med salget. Det kan være flere årsaker til det. Men gitt at megler gjør jobben sin slik at annonser, prospekt og visning er etter boka, kan det fortsatt hende at du ikke får solgt raskt. Kynisk sett, så er det bare et spørsmål om pris. Vil du selge raskt, sørg for å sette prisen lavt nok.

Nettavisen har sett på noen av hyllevarmerne i boligmarkedet. Enkelte annonser har ligget ute i over 500 dager.

2556

Vi har kikket på boliger i ulike prisklasser. Jo høyere prisklasse, dess flere boliger har lang liggetid. Det er kanskje ikke så rart. I de høyere prisklassene er hvert objekt «unikt», som meglerne sier. Det er vanskelig å vite om du har satt helt riktig pris fordi det er lite å sammenligne med.

Dessuten har mange av selgerne god økonomi, og råd til å vente på akkurat den kjøperen som synes boligen er fantastisk flott, og som er villig til å bla opp det kjøper vil ha.

I Sandefjord har eiendomsmegler Arnfinn H. Sørhaug i Georg Solberg AS en penthouse-leilighet til salgs på Kilen Brygge til 9,75 millioner. Annonsen har ligget ute i 580 dager.

- Spenstig priset

- Den var nok litt spenstig priset. Vi rakk akkurat å få den ut, og så snudde markedet omtrent dagen etter, har jeg inntrykk av, sier Sørhaug til Nettavisen.

Men selger har ikke hatt hastverk. Han kjøpte opprinnelig leiligheten for å bruke den som feriested. Da han ikke fikk solgt, valgte han å leie ut.

- Vi skal nok ha den ut igjen snart, med ny pris, sier Sørhaug.

Tabellen nedenfor viser et utvalg av boliger som har ligget lenge. Klikk på lenken til venstre for å se annonsen.

ADRESSE

HVOR

PRIS

LIGGETID

Østre vei 86

Nesøya/Asker

9,8 mill.

530

Hundsund

Snarøya

6,99 mill.

223

Camilla Colletts gate 30

Moss

4,99 mill.

202

Markveien 7

Vollen/Asker

10,5 mill.

218

Landøyveien 102

Landøya/Asker

9,99 mill.

535

Søndre Tollbodgate 15A

Tromsø

6,9 mill.

249

Lamøya 73

Larvik

18,9 mill.

201

Har du derimot en leilighet på Grünerløkka til 2,5 millioner som bare ligger og ligger, er det bare å kikke på andre tilsvarende leiligheter som selges raskere. Det er altså lett å finne noe å sammenligne med. Det er mulig du finner ut at du har lagt deg for høyt i pris.

Når vi kikker på boliger fra 4 millioner og nedover er det svært sjelden å komme over annonser som er mer enn 60-70 dager gamle. De fleste boligene i denne prisklassen blir altså solgt i løpet av et par måneder.

Dyre tregest

Etter hvert som vi beveger oss opp i prisklassene - fra 6 til 8 millioner - kommer vi hyppigere over boliger som har liggetid over 100 dager.

Det er først i prisklassene rundt 10 millioner og oppover, at vi støter på boligannonser som har ligget mer enn 200 dager.

Mange synes det er problematisk å la bolige ligge for lenge til salgs. Hvis de ikke vil senke prisen, velger de ofte å bytte megler, ta boligen av en liten stund, for så å kjøre en ny runde med nye bilder. Andre velger å ta boligen av for noe lengre tid.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.