*Nettavisen* Nyheter.

Boliger rives vekk over prisantydning

I begynnelsen av året gikk hele seks av ti boliger som ble solgt over prisantydning. Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret mener boligkjøperne har hatt åpne lommebøker i år.

27.05.04 06:48

Antall boliger solgt over prisantydning økte kraftig da boligmarkedet tok seg opp ifjor høst, viser en analyse av boligmarkedet gjennomført av Belimo Analyse og Finn.no.

I januar i år gikk seks av ti boliger over prisantydningen. Og nesten to av ti gikk mellom 10 og 40 prosent over prisantydning, skriver Aftenposten.

Det er et klart sesongmønster i boligmarkedet. Toppen er fra april til juni, og lavsesongen er i desember og januar. Skal du kjøpe enebolig, bør du holde øynene åpne på våren og i september. For boligselgere lønner det seg å holde seg unna juli.

De høye prisene er mer utbredt i de større byene. Halvparten av boligene som selges er i prisklassen mellom én og to millioner kroner, og det er her de mest kokende budrundene finner sted.

- Dette viser at markedet fungerer. Boligkjøperne har hatt åpne lommebøker i år, sier Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret til Aftenposten.

Sjeføkonom Øystein Dørum i DnB Markets sa i et foredrag onsdag at prisveksten i boligmarkedet i år kan bli på rundt 11,5 prosent. De neste årene ser Dørum for seg en prisstigningen langt lavere, med økning på 3,5 prosent i 2005 og fire prosent de to neste årene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.