Gå til sidens hovedinnhold

Boliggevinst: 15 millioner

Pris desember 1996: 3,1 millioner. Takst november 2007: 18,5 millioner!

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kona til investor Jan Vestrum, Johanna Vestrum, kunne innkassere en klekkelig millionpott da hun lørdag kvittet seg med herskapsboligen på Slemdal/Vindern på beste vestkant i Oslo.

NA24 - din næringslivsavis

- Boligen ble solgt over takst, informerer kjendismegler og siviløkonom Finn Caspersen, som hadde oppdraget å få solgt herligheten. Han ønsker ikke å opplyse om nøyaktig salgssum, men bekrefter at eiendommen har vært i Johanna Vestrums hende siden 1996.


Prisen på det 443 kvadratmeter store huset var 3,1 millioner da det ble solgt sent i 1996, og på mindre enn elleve år har boligen altså seksdoblet seg i verdi.

Interessen var stor, og 24 timer etter siste annonserte visning, var oppdraget fullført.

- Det var en bra eiendom i strøk nummer én, sier Caspersen, til hvorfor eiendommen gikk så raskt unna.

Jan Vestrum er konsernsjef i gullselskapet Crew, og har bostedsadresse i London. I fjor kjøpte han likevel enda en praktvilla, også på Vindern, for 23 millioner kroner.

Se Vestrums gigantvilla

Villere vest
Også andre meglere kan fortelle om ville boligpriser i vest.

Poppe-megler Kjetil Eriksson sier denne bolighøsten har vært ganske lik fjorårets, men noe roligere sammenlignet med vårparten i år. Likevel:

Nylig solgte han en tre-roms på Ullern 600.000 over takst, og det selv om taksten i utgangspunktet var på stive 4,4 millioner. Salgsummen endte dermed på fem millioner, og det var en eldre dame som stakk av med det lengste strået i den heftige budrunden. Med på kjøpet fikk kjøperen et baderom og et wc-rom som måtte pusses opp, fin utsikt og et boareal på 97 kvadratmeter.

- Noen objekter er det mindre folk på, mens det generelt er veldig godt oppmøte. Det er helt normalt. Jeg vil si at vi har fått normale tilstander igjen, etter en ganske spesiell vår, sier han.

Det går unna også i øst: Her er det bolig-bonanza

47 på liste
Interessen for en mindre leilighet uten spesiell god beliggenhet i Munkedamsveien i sentrum vest, overrasket selv Notar-megler Anette Lien.

- Jeg la den ut på nettet til 1,990, og dette var en pris mine kunder kunne selge for. Etter noen få dager hadde jeg 40 stykk på liste. Jeg hadde tre visninger og en privatvisning med syv stykk. Totalt hadde jeg 47 stk på liste etter visningene, forklarer Lien.

Den enorme interesse førte til en heftig budrunde, der ni mann sloss om herligheten.

Til slutt ble leiligheten solgt for 2,450 millioner kroner. I tillegg må kjøper påregne kostnader til modernisering.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk