Gå til sidens hovedinnhold

- Hjelp meg og få 50.000

Mark Astrup fant en ny måte å selge bolig på. Se e-posten han laget.

NYHET:Vi finner rett megler til deg (gratis)

En huseier i Grimstad i Aust-Agder har gått kreativt til verks og tatt i bruk kjedemail for å få solgt huset.

LES OGSÅ:- Må redde boligmarkedet

I en e-post som er blitt sendt rundt i det ganske land utlover huseier Mark Astrup 50.000 kroner i «formidlingsdusør» til den som sørger for at eneboligen blir solgt. Pengene skal gå til personen som videresender mailen til den som faktisk kjøper huset.

Jeg tenkte at det måtte finnes andre måter å selge hus på

Les også:Meglernes siste salgstriks

«Satt og kjedet meg»
Det er kjøper som selv som peker ut hvem som skal motta pengene, og forhåpentligvis er dette personen som videresendte dusørmailen.

Astrup kan fortelle Nettavisen at han ville prøve å gå nye veier for å få solgt huset, og at han gjør det for å ikke komme i den store mengden av de som ikke får solgt.

- Det var bare en tanke jeg kom over når jeg satt og kjedet meg i helga. Jeg tenkte at det måtte finnes andre måter å selge hus på. Det blir spennende å se om dette kan ha effekt, i disse tider hvet man aldri, sier Astrup.

Se boligen på Finn her .

Da Nettavisen kontaktet megler Tom Arthur Pedersen i DNB Nor var han klar over e-posten, men ville ikke uttale seg ytterligere om saken. Han påpeker at dette er noe selger selv står for, og ikke måten DNB opererte på.

Se listen:Disse boligene klikker flest på

- Har lov til å være kreativ
Astrup mener han spiller med åpne kort ovenfor DNB Nor, og at de skal få det de har krav på.

- Det er helt riktig at det er ikke slik DNB Nor opererer, og dette er helt og holdent mitt eget valg. Jeg er fullstendig klar at jeg fortsatt må betale DNBs provisjon. Jeg har ikke spurt om tillatelse, det er tross alt mitt hus, men jeg har informert dem om mailen. Den som eventuelt kjøper, blir satt i direkte kontakt med DNB Nor.

- Det er de som kan selge hus, men jeg har lov å være kreativ, er det ikke slik, spør han.

Det siste fra Nettavisen.no/bolig:

- Må redde boligmarkedet

- Nattsvart boligsalg

- Nå kommer et nytt rentekutt

Kan vi få solgt huset på denne måten, er det en god investering

Spent på hva folk finner på
Et slikt prosjekt kan fort bli misbrukt, men han mener å ha sikret seg. De som allerede har vært på visning kan ikke benytte seg av tilbudet, og det er kjøper som selv peker ut de som skal motta de 50.000 kronene.

Kjøper kan heller ikke fra før stå på lista til eiendomsmegler. Astrup forteller at han vil ta forholdsregler for å sikre at rett person får pengene, men at det er umulig å sikre seg 100 prosent.

- Misbruk kan helt klart forekomme, og jeg er spent på hva folk kan finne på. Kjøperen kan selvfølgelig lure meg, men da har de tross alt kjøpt huset. Ingen får disse pengene uten at det er solgt, og selger må peke ut en person som skal motta beløpet. Kan vi få solgt huset på denne måten, er det en god investering, mener han.

NYHET:Vi finner rett megler til deg (gratis)

Gratis tjeneste fra Nettavisen:
Sjekk om vi kan kutte boliglånet ditt med minst 5000 kroner

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken