*Nettavisen* Nyheter.

Boligprisene falt i juli

Tall fra Postbanken Eiendomsmegling viser at boligmarkedet tok en pust i bakken i juli. I ferietiden sank boligprisene med én prosent.

- Det som skjedde i juli var at boligprisene sank med én prosent. Fallet fra juni til juli var ikke uventet, det samme har skjedd de siste årene, sier administrerende direktør Øivind Rastad i Postbanken Eiendomsmegling til TV 2 Nettavisen.

Rastad mener utviklingen viser et marked som er normalt. Tidligere år har fallet på sommerstid blitt etterfulgt av en oppgang på høsten, og det samme tror han vil skje i år.

Opp i august og september

I august kommer folk flest tilbake fra ferie, og mange begynner boligjakten denne måneden.

- Jeg tror vi vil se en oppgang i annet halvår i år, men prisøkningen vil først og fremst skje i august og september. Alt tyder på at markedet vil ta seg opp nå, forteller Rastad.

Det er ikke bare i juli at kurven viste en svakt fallende tendens. Også i mai og juni falt boligprisene noe, og ifølge Rastad ligger prisene totalt sett omtrent på samme nivå nå som ved begynnelsen av året.

11 prosent opp på ett år

Fra juli i fjor til juli i år har imidlertid prisene på boliger omsatt via Postbanken steget med hele 11 prosent. Statistikk fra Norges Eiendomsmeglerforbund viser at boligprisene fra juni i fjor til juni i år steg med nesten 13 prosent.

- Vi tror på en prisoppgang på fem prosent for hele året, oppsummerer Rastad.

Sjeføkonom Øystein Dørum i DnB NOR Markets tror på en boligprisvekst på 11 prosent i år. Prognosesenteret venter en oppgang på åtte prosent. Administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund tror på et prishopp på rundt ti prosent i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag