Gå til sidens hovedinnhold

Boligprisene opp 10 prosent

Boligprisene fortsetter den kraftige veksten, også i mars. Det siste året har prisene økt med 10 prosent, viser fersk statistikk.

Boligprisene rundt om i landet økte med 2 prosent i mars måned. Det viser tall fra Postbanken Eiendomsmegling og Econ Analyse.

De siste 12 månedene har prisene økt med 10 prosent, viser tallene. Det meste av prisveksten har kommet i årets tre første måneder. Hittil i år har prisene økt med hele 8 prosent, viser statistikken.

- Kraftig vekst
- Det er en kraftig vekst. Det er normalt at prisene øker i starten av året, men i år har veksten vært høyere enn vanlig, sier adm. direktør Øivind Rastad i Postbanken Eiendomsmegling til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Rastad har den lave renta kombinert med oppgang på børsene sørget for en økt optimisme i markedet. Han er imidlertid ikke engstelig for at markedet er ute av balanse og at prisene øker for kraftig.

- Nei, jeg tror vi nærmer oss en pristopp for året nå. Normalt vil utbudet av boliger øke vesentlig etter påske, og da skapes det en bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel. Jeg tror på stabile priser i månedene framover, kanskje med en liten nedgang i sommer, sier Rastad.

Geografiske forskjeller
Prisoppgangen har slått ulikt ut rundt om kring i landet, fra en økning på 24 prosent for eneboliger i Troms og Finnmark det siste året, til en mager økning på 2 prosent for eneboliger i Akershus.

For leiligheter har Hedmark, Oppland og Buskerud har opplevd den laveste prisveksten de siste 12 månedene. For eneboliger er det Oslo og Akershus som har hatt minst vekst.

I motsatt ende har prisen for leiligheter økt mest i Bergen, mens Troms og Finnmark altså har hatt den sterkeste prisveksten for eneboliger.

Delte boliger økt mest i pris
Ifølge tallene til Postbanken Eiendomsmegling er det prisen på delte boliger som har økt mest det siste året.

Mens leiligheter og eneboliger har økt med henholdsvis 10 og 9 prosent, har delte boliger steget med 13 prosent i verdi.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar