*Nettavisen* Nyheter.

Boligvisning opp i røyk

Boligstyling med levende lys kan være skumle greier. Les historien fra Holmenkollåsen.

11.04.07 09:00

Har du opplevd noe sykt, rart eller mistenksomt på boligvisning? Send oss din historie.

En Nettavisen-leser skulle på visning i en enebolig i Holmenkollen da følgende situasjon oppstod:

Duftet deilig
- Vi var tidlig ute og huset var åpenbart «stylet» i henhold til alle kunstens regler. Det var tente stearinlys, blomster, kakeduft (før røyklukten tok overhånd), ryddig og rent. Da vi tok en titt i øverste etasje begynte den kvinnelige eieren å skryte av kjellerstuen og utleiemulighetene med egen inngang i underetasjen. Spesielt nevnte hun den nydelige peisen hvor man kunne sitte og kose seg foran flammene etter en deilig skitur, forteller leseren.

Les også: Eier ville ha sex under visning.

Det eieren ikke nevnte var at den koselige peisen aldri hadde vært i bruk. Det fikk de kjøpelystne fort nok erfare.

- Vi gikk ned i 1.etasje alene mens eieren tok imot andre gjester i inngangsdøren. Røykelukten ble verre, og mørke røykskyer kom drivende mot oss. Den koselige peisen var en diger steinkoloss hvor svart røyk veltet ut. Vi var i underetasjen kun noen minutter før hele etasjen var røyklagt og brannalarmen gikk, forteller han.

Måtte evakuere
Det endte med at alle visningsgjestene måtte evakueres. Eieren måtte etterhvert fortelle at den peisen igrunnen aldri hadde vært i bruk, at den åpenbart ikke virket som den skulle eller at spjelet var tett.

- Megleren så ikke særlig happy ut, sikkert hans forslag at peisen burde være tent. Fyr på peisen viste seg å ikke være noe salgstriks med annet ord. På grunn av all røyken som var vanskelig å lufte ut, samt soten som samlet seg i kjellerstuen, måtte visningen dagen etter avlyst, sier leseren og legger til:

- I løpet av vårt korte besøk i underetasjen hadde vi forøvrig konstatert at «den flotte utleiemuligheten med egen inngang» besto av angjeldende stue, hvor peisen som ikke virket opptok omtrent en tredjedel av plassen, og et hybelkjøkken innenfor denne. «Egen inngang» måtte enten være å klatre inn gjennom et cirka 40 centimeter høyt vindu eller gå gjennom to overfylte boder og et soverom. Unødvendig å si kanskje, men vi la ikke inn bud på eiendommen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.