*Nettavisen* Nyheter.

Bor i Norges råeste bolig

Foto: (Scanpix/Montasje)

Den nye Høyre-toppen bor i slott, med kokk, hushjelper og en finanskjendis ved sin side.

05.03.10 13:20

Torsdag ble det klart at Julie Brodtkorb Voldberg går fra å være Erna Solbergs stabssjef til å bli innstilt som ny kvinnepolitisk leder i Høyre. Hvis partiet velger henne som kvinnepolitisk leder på landsmøtet i mai, vil Julie Brodtkorb Voldberg få en plass i Høyres arbeidsutvalg, som består av partilederen, de to nestlederne og et landsmøtevalgt medlem.

Det er en representant for de rike i Norge som nå løftes opp i Høyre. Brodtkorb Voldberg er gift med den kjente investoren Tore Aksel Voldberg og bor i Norges råeste bolig.

Kokk og tre hushjelper
For å holde husholdningen i gang har familien, etter det NA24 forstår, kokk og tre hushjelper.

Det er mannens inntekter og formue som gjør det mulig for familien å holde en egen stab. Investormannen har nemlig vært en del av Oslos finanselite i flere år. Formuen har svingt i takt med utviklingen på Oslo Børs de siste årene. Etter et katastrofalt 2008, bedret ting seg i 2009. Han var ikke med på Kapitals liste over landets 400 rikeste i fjor, men har nå trolig en formue på noen hundre millioner kroner.

- Jeg kommer ikke til å kommentere noen ting av privat karakter før jeg eventuelt blir valgt av landsmøtet. Ting som gjelder Tore Aksels forretninger kommer jeg aldri til å uttale meg om, sier Brodtkorp Voldberg til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Fotograf:Holm, Morten

Hjemmet til familien Voldberg er noe i nærheten av det flotteste som er å finne i Norge. Tore Aksel Voldberg kjøpte Skøyen hovedgård for 25 millioner i 1997, men har pusset opp for flere ganger denne summen. Hovedbygningen og sidebygningen, på totalt 2000 kvadratmeter, har en rekke detaljer som er spesialdesignet og håndlaget. Våningshuset, som i sin tid ble oppført for bankier Nicolai A. Andresen i 1856 og tegnet av arkitekt Georg Bull, er oppført i senklassisk stil. I 1895 ble det tårnlignende tilbygget oppført for daværende eier August Andresen Butenschøn.

I 1860 ble det store parkanlegget, kalt «Den engelske park» laget. Dammen i parken har fått folkelig navn «Butensjøen» etter August Andresen Butenschøn.

- Opp til Julie å endre oppfatningen
Haakon B. Schrøder, leder av PR-byrået Playground, sier til NA24 at han ikke tror det er problematisk at Brodtkorb Voldberg er gift med en investor og bor i et flott hus.

- Julie har en utfordring. Hun har vært skyggen til Erna Solberg. Nå må skyggen vise innholdet. Da må hun ut å fortelle sin historie, sier Schrøder til NA24, og legger til at han tror Brodtkorb Voldberg vil klare den jobben.

Han oppfatter ikke det som kan bli en ny høyretopp som en som er født med sølvskjeen i munnen, men tvert imot som en målbevisst og hardtarbeidende kvinne.

- Dette kan lett misbrukes, men det er opp til Julie (Brodtkorb Voldberg red. anm.) å korrigere den oppfatningen, sier Schrøder til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gjort en kjempejobb
Brodtkorb Voldberg har høstet mange lovord for jobben hun har gjort i Høyre. Hun har så langt vært stabssjef for Erna Solberg og var en av bidragsyterne til at Høyre snudde den negative trenden under fjorårets valgkamp.

Torsdag var også hennes tidligere arbeidsgiver, Geelmuyden Kiise, ute for å hente noe av glansen. I en melding skriver Hans Geelmuyden:

«Våren 2009 jobbet hun i et splittet parti. Et parti med under 10 prosent oppslutning noen måneder før valget. Forventningene til den første partilederdebatten var lave, men Erna Solberg var bedre trent enn noensinne. Årets eksil-GK-er gikk smilende i kulissene, før de farter landet rundt fra studio til studio fra folkemøte til folkemøte. De satset på inkludering, i stedet for ekskludering, i forhold til regjeringspartnere».

Geelmuyden mener at Høyre, som parti, ikke er til å kjenne igjen på ett år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.